USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У міськраді відмовляються контролювати «Луцьктепло»

19 Червня 2015 11:29
Луцькі обранці громади дискутували щодо доцільності створення тимчасової комісії, яка контролювала б діяльність ДКП «Луцьктепло».

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 19 червня.

Зі слів депутата Луцької міської ради Сергія Сівака, подача гарячої води хвилює багатьох лучан. Зокрема, відкритим залишається питання заборгованості ДКП «Луцьктепло» перед «Волиньгазом».

«90% громадян справно платять за послуги ЖКГ. Дуже багато людей невдоволені через те, що вони на 90% за все заплатили, а до будинку все одно не підключають гарячої води. Чому страждає весь будинок через кількох злісних неплатників? Незрозуміло», - зауважив обранець громади.

Він додав, що на його думку, робота цього комунального підприємства в плані надання послуг щодо теплопостачанню є неякісною. Також він зазначив, що дивним є те, що ДКП не має жодних заборгованостей перед Східноєвропейською енергетичною компанією, але має борги перед «Волиньгазом».

Окрім того, зі слів доповідача, йде постійний конфлікт між трудовим колективом і адміністрацією підприємства, яка не знайшла спільної мови з працівниками. Тому він висловив пропозицію колегам утворити тимчасову комісію, яка вивчила б ситуацію на скандальному підприємстві.

Однак, на думку багатьох членів комісії, створення контролюючого за діяльністю ДКП органу повинно бути вмотивованим.

Натомість, «закиди» депутатів щодо боргів «Луцьктепла» перед «Волиньгазом» надзвичайно обурило нового очільника підприємства Юрія Паращія:

«Ви говорите, що у нас борги перед «Волиньгазом» – це неправда. Та й з населенням особливих проблем нема, бо 80% населення справно платять за послуги. Ми собі не можемо самостійно встановлювати тарифи і робити , що хочемо. До прикладу, якщо ви купуєте хліб в магазині, собівартість його - гривня, а вас змушують продавати його по 50 копійок, багато прибутку отримаєте? Так, усім зараз несолодко, але треба вирішувати спірні питання разом. Якщо ви будете кричати, мовляв, «Луцьктепло» - банкрут, як ви думаєте, якою буде проплата споживачів. Я вважаю, що вона суттєво зменшиться», - наголосив директор ДКП «Луцьктепло».

На це Сергій Сівак зауважив, що мета створення комісії - допомогти підприємству, а не заважати його діяльності.

Вислухавши колег, депутат Луцької міськради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зазначив, що ДКП «Луцьктепло» - таке ж стратегічне підприємство для міста, як і «Луцькводоканал», і ЛПЕ.

«Депутати заявляли щодо визнання підприємства банкрутом. Це треба підтримати або спростувати. Окрім цього, під час прес-конференції прокурора області була інформація, що на підприємстві є випадки корупції. Разом із тим колектив підприємства заявив про численні зловживання керівництва службовим становищем, зокрема щодо списання бензину, заміни вікон на дерев’яні замість металопластикових і тому подібне», - наголосив депутат.

Він зазначив, що потрібно спонукати людей виконувати власні зобов’язання: «Чому через 20% неплатників мають страждати ті 80%, які справно платять. Давайте розмістимо відповідні прохання та звернення в ЗМІ. Можливо після цього якісь 5% розрахуються за надані послуги», - підсумував Ігор Поліщук.

Однак під час голосування члени комісії прийняли рішення не створювати тимчасової комісії, яка б здійснювала контроль за діяльністю ДКП «Луцьктепло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Mik (галицька миша) Показати IP 19 Червня 2015 11:40
У такому разi, навiщо тi депутати взагалi потрiбнi?! Якщо вони вiдмовляються контролювати дiяльнiсть найважливiших для городян комунальних служб?!
Дьодік до Mik (галицька миша) Показати IP 19 Червня 2015 13:38
Асамблея восьмимільйонного міста Лондона (віддалений аналог наших рад) налічує ""аж" 25 депутатів - і нічого, Лондон живе і процвітає. Нах/ра нам стільки цих дармоїдів-дерибанщиків? Для Луцька досить 9 - 13 депутатів, для Волині 13-15.
Mik (галицька миша) до Дьодік Показати IP 20 Червня 2015 05:37
В англiйцiв iнша ментальнiсть. В Англiї нiколи не було величезної "армiї" чиновникiв.
Міс Показати IP 19 Червня 2015 15:23
Це комунальне підприємство тобто власність громади а вони прєдставники громади і тому зобовязані цє робити і вперше за 15 років в місті немає горячоі води і всі вдада депутати мовчать в європейському місті
лучанин Показати IP 19 Червня 2015 22:30
Треба спалии і луцьтепло і міськраду .. за відсутню гарячу воду..!!! ... а очільників цих установ повісити..
Андрій Показати IP 21 Червня 2015 19:25
Не з того ця новопризначена мітла починає. (сильно борзий - швидко обсереться, але видно "волохата лапа" прикриває, що депутутки "не хочуть" контролювати!) Невже рахує, що САМ зможе змінювати тарифи, як йому вигідно, та "кєрувати" грошовими потоками? Питання в іншому, ЯКІ плани в зменшенні затрат в цього "боЙківського(фірташевого) вундеркінда"? Мне - не влаштовує якість послуг від Луцьктепло, коли "гаряча" вода в крані НЕ досягає 40 град.С, а опалення - гріє коли на вулиці тепло.. І все це по Європейським тарифам з "африканською" зарплатою і "доходами".. Хай Романюк його ставить начальником котельні в себе вдома - на "госпрозрахунок".. (для "осмислєнія")

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus