USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Молдові впевнено перемагає проєвропейська партія Санду

12 Липня 2021 09:13
На дострокових парламентських виборах в Молдові лідирує проєвропейська партія «Дія і солідарність» (PAS), яку раніше очолювала нинішній президент країни Мая Санду. Згідно з попередніми даними, вона отримує більшість у парламенті, пише ВВС.

Основним суперником PAS, як і очікувалося, став Блок комуністів і соціалістів, яким керують експрезиденти Ігор Додон і Володимир Воронін. ЗМІ вважають цю силу проросійською.

ЦВК Молдови повідомляє, що, за результатами підрахунку даних з 95% дільниць, PAS отримує понад 48% голосів, Блок комуністів і соціалістів близько 30%.

За попередніми даними, PAS може сформувати власну більшість в парламенті, якщо їй перейдуть голоси партій, що не подолали п’ятивідсотковий бар’єр.

У Facebook Санду пообіцяла якомога швидше сформувати новий уряд

«Якщо ми хочемо стати сильною демократією, нам потрібні сильні інститути, які поважають і забезпечують вибір людей», – заявила президентка.

Дострокові вибори відбулися в неділю, після того як в квітні Санду розпустила парламент країни. Це було її передвиборчою обіцянкою.

Виборчі дільниці в Молдови закрилися о 21:00 за місцевим часом, явка склала 48%.

Під час передвиборчої кампанії політичні сили одностайно заявляли, що ці вибори визначать майбутнє країни.

Якщо раніше влада країни балансували між Європою і Москвою, то за наявності союзників в парламенті новий президент Мая Санду планує орієнтуватися виключно на Захід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луч Показати IP 12 Липня 2021 11:07
Молодці, ще один ляпас пуйлу!!!
Лучанин Показати IP 12 Липня 2021 12:15
Подалі від зайвохромосомних орків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus