USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У МОЗ ініціювали посилення карантину: деталі

19 Червня 2020 10:42
Міністерство охорони здоров’я ініціює посилення карантину через рекордну кількість хворих, яку фіксують в Україні вже кілька днів поспіль. Відтак, Міністерство ініціює максимально жорсткий контроль щодо дотримання тими чи іншими закладами умов карантину.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу зазначив, що мова йде про транспорт, деякі супермаркети, пише 24 канал.

За словами Степанова, люди не одягають маски в транспорті, а також є супермаркети, в яких не дотримуються соціальної дистанції.

«Ми вважаємо, що жорсткі обмеження повинні вводитись в певних регіонах в умовах адаптивного карантину. Коли я кажу про жорсткі обмеження, я насамперед кажу про обмеження роботи тих чи інших закладів. У тому числі нічних клубів», – заявив Степанов.

Станом на 19 червня в Україні зафіксували 34 984 випадків коронавірусної хвороби. За минулу добу інфекцію виявили у 921 людини.

У МОЗ вкотре нагадали про необхідність дотримуватися обмежать для протидії епідемії: використовувати захисні маски, дотримуватися соціальної дистанції, мити руки та користуватися дезінфекторами.

В Україні діє адаптивний карантин, послаблювати чи посилювати заходи можна у кожній області окремо, залежно від епідеміологічної ситуації в регіоні. Найвищу кількість випадків захворювання на COVID-19 наразі фіксують у Львівській, Рівненській, Закарпатській, Чернівецькій областях та у місті Києві.

Відомо, що наразі карантин продовжили до 31 липня, але з певними послабленнями, які діють з 12 травня, саме відтоді і почали фіксувати рекордні показники захворюваності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олеся Ж. Показати IP 19 Червня 2020 11:26
Чому не штрафують порушників?Ринки бажано закрити, а не супермаркети і транспорт. Найбільше людей на ринках і дистанцій не дотримуються. А ще в гуманітарні під дверима людей дуже багато без дотримання дистанцій
К.лучанин до Олеся Ж. Показати IP 19 Червня 2020 14:27
Короновірус є і ніхто не оспорює це ! Техніки безпеки треба дотримуватись і немає в цьому нічого складного , просто дотримуватись особистої гігієни , всього навсього. Це вже вимоги нинішньогог життя. Але статистика українська брехлива ! Що у нас , а що за кордоном - це є різні речі. В Білорусі карантин не вводили, а ми з карантином догнали Білорусь і перегнали по смертності . Питання в тестуванні . Хіба у нас всіх тестують? Вибірково. А люди з легкою формою захворювання лікуються де? Не знаєте? По вашому штрафи знищать короновірус? І при чому тут ринки! На ринках є продукція якої в супермаркетах НЕМАЄ. Ви ж цього не знаєте, що вам перераховути тут. Ви наслухались різної інфи і не аналізуєте своїм розумом. Економічне життя страшніше за вірус .
Набридло Показати IP 19 Червня 2020 13:18
Якщо посилюється карантин, то чому інстагьорл вечооєрами постійно постять сторіс з закритих приміщень моджо?
лучанин до Набридло Показати IP 19 Червня 2020 13:48
Не для усіх закон один, він вибірковий особливо для ресурсних лобів!
лучанин Показати IP 19 Червня 2020 13:46
Пропоную увести загальну статистику захворюваності/смертності від інших захворювань в усіх медіа ресурсах! Просвітіть населення, багато чого цікавого довідаєтесь про МОЗ, як інструмент маніпуляцій!!!!
Психопланетарій, Лип Показати IP 19 Червня 2020 15:22
Я з вами частково згідний, але не у всьому. Наприклад зараз поки мова йде про нову невідому людству до цього часу пандемію під назвою коронавірус від якої вже померло в Україні понад 1000 наших співвітчизників. Знаю, ви скажете, що від онкозахворювань помирає кожного місяця більше людей. Від злочинних посягань на життя громадян помирає також більше людей і потерпають у ДТП більше людей. Але якраз мова про інші захворювання чи людські смерті зараз так слушно не стоїть і не піднімається на тому рівні на якому треба говорити, і перебуває ця інфекційна зараза як коронавірус, який передається тільки повітряно-крапельним механізмом, як і безліч інших хвороб, наприклад: Гострі респіраторні вірусні інфекції‎; Дифтерія; Кір (хвороба);‎ Коклюш‎. А значить треба і ще раз треба говорити і доводити громадянам на період карантинних обмежень про дотримання мір щодо засобів індивідуального захисту особливо в громадських місцях, у транспорті, на ринках та на роботі. А захищатись громадянам України чи ні, носити маску чи гумові рукавиці, і скільки разів на день міняти цю маску та рукавиці це думаю знає кожний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus