USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.85 10.10

У МОЗ пояснили, як війна позначиться на здоров'ї українців

18 Серпня 2022 22:48
Війна в Україні призведе до збільшення кількості хвороб: онкологічних та серцево-судинних. Українці можуть постаріти приблизно на 10-15 років.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю РБК-Україна.

«Ми вже зараз розуміємо, що матимемо негативні наслідки, оскільки питання скринінгу, профілактичних оглядів сьогодні точно не у пріоритеті українців. А враховуючи те, що ми зараз маємо війну, а до цього два роки коронавірусної хвороби, яка також обмежувала доступ до медичної допомоги, ми готуємось до кількох проблемних моментів», – зазначив голова відомства.

Він зазначив, що перший – це потенційне збільшення зростання хвороб із запущеними стадіями розвитку онкологічних третьої та четвертої стадії, що стосується і гіпертонічних хвороб – зростатимуть інфаркти, інсульти у молодшому віці. Війна також вплине на стан психічного здоров’я.

Читати ще: У МОЗ пояснили, чи можуть повернути обов'язковий карантин і маски

Чиновник звернув увагу, що війна призводить до того, що українці зістаряться на 10-15 років.

«Ідеться не про зовнішній вигляд, але хвороби, які мали якусь вікову структуру, зустрічатимуться на 10-15 років раніше, ніж це було до війни», – зазначив голова МОЗ.

Ляшко закликав позбутися стигми щодо слова «психолог» чи консультацій у психолога через гарячу лінію.

«Бо люди, які переживають стрес і думають, що це їх не стосується, що вони стійкі, все одно потребуватимуть консультації психолога», – підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанка Показати IP 18 Серпня 2022 23:07
Дякую за інформацію. Просто проходьте обстеження кожного року, і ризики тоді будуть трішки меншими. Більше свіжого повітря і позитивних емоцій усім українцям.
Анонім Показати IP 19 Серпня 2022 07:00
Короновірусна хвороба обмежувала доступ до медицини!?? Це ви, всіма силами, обмежували цей доступ! Чому до цього часу немає прозорих досліджень та статистики побічок, смертей після вакцин?
Тіна до Анонім Показати IP 10 Жовтня 2022 09:47
Так немає навіть виділеного вірусу в усьому світі,з яким вони начебто боролися. Бо його не існує
Лучанин Показати IP 19 Серпня 2022 07:42
Констатував що є, але не каже, бо не знає, як з тим боротися !
Тіна Показати IP 10 Жовтня 2022 09:46
Тому замість того, щоб налагодити медицину та профілактику тих хвороб, від яких по статистиці помирає 60% та більше, цей товариш за грошики боровся з фантастичною хворобою, вбиваючи людей в лікарнях. Фу. Хващізм чистої води. Куди ВОЗ поверне - туди й воно пхне

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus