USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У музеї ікони в Луцьку – виставка хрестів з XI століття

5 Жовтня 2021 11:38
Хрести з дерева, металу, тканини, а також ікони, книги та одяг, – ці та інші експонати представлені у музеї Волинської ікони. В експозиції є речі, які датуються XI століттям.

Про це розповіла Суспільному старша наукова співробітниця музею Людмила Карпюк.

Виставку хрестів у Волинському музеї ікони організували вперше. З фондів підняли понад 100 експонатів з образами хрестів. «Ми постаралися на прикладі експонатів власної колекції показати найцікавіше з того, як образ хреста втілюється у мистецтві релігійному – в іконописі, у живописних хрестах, у декоративних, тобто у дерев’яній пластиці», – каже Людмила Карпюк.

Виставка «Образ хреста у сакральному мистецтві Волині» експонуватиметься в музеї Волинської ікони впродовж жовтня.
Найдавніший у колекції музею Волинської ікони є натільний хрестик з вирізьбленим зображенням розіп’ятого Ісуса Христа, виготовлений із бронзи. Його розмістили у скляній вітрині поряд з іншими невеликими експонатами.

Учасниця волинського товариства «Холмщина» Людмила Вальчук одна із відвідувачок виставки. Жінка каже, що їй цікаво побачити такі експонати, бо в радянські часи не могла ходити до церкви і носити натільні хрестики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus