USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У музичній школі Луцька відкриють клас альта

25 Березня 2014 19:15
У Луцькій музичній школі №1 імені Фридерика Шопена відбувся концерт «З Кобзарем у серці», присвячений 200-ій річниці від дня народження Т.Г. Шевченка.

Організатори стверджують: гортаючи щоденники Тараса Шевченка, його повісті, можна знайти декілька сотень розкиданих по текстах згадок про музику. Шевченко надзвичайно тонко відчував її, і більш того — він сам навчився грати на фортепіано. «Кобзар» Шевченка – невичерпне джерело натхнення для композиторів. Притягальна сила його поезії – передусім в її глибокому патріотизмі та дивовижній музичності. Такими ж патріотичними композиціями був насичений концерт «З Кобзарем у серці».

Для глядачів звучали твори «Мені однаково», «Думи мої, думи», «Садок вишневий коло хати», «Вітре буйний» та чимало інших у виконанні вихованців музичної школи та вчителів.

До організації концерту долучилися меценати. У подарунок від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» Луцька музична школа №1 отримала необхідні інструменти – набір оркестрових сопілок, альти, цимбали на суму понад 50 000 гривень.

Директор Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена Ольга Чуріна розповіла, що подаровані інструменти стануть поштовхом до розширення музичних класів: «Сьогодні дітки з таким задоволенням грали на цих інструментах, це такий стимул для них. Ви чули сьогодні ансамбль сопілкариків. Це бонітові оркестрові майстрові сопілки. Цей клас ми плануємо розширяти. Прийняли на роботу випускника Львівської музичної академії імені Лисенка, викладача сопілки.

Клас альта ми почули в польській музичній школі у місті Білгораї. Завдяки інструментам, які нам подарували, ми плануємо відкрити клас альта, який сьогодні у Луцьку відсутній і представити повний струнний квартет».

Викладач музичної школи Оксана Ярмольчук розповіла, що найбільше її вихованцям сподобалися нові цимбали: «Дітям спочатку дуже сподобався зовнішній вигляд. Перша реакція була: «Які гарні цимбали, блистять, нові струни!» Потім, коли почали грати, відчули, що звук не такий. Наш інструмент був уже старим, його було важко транспортувати. А тут і діапазон набагато більший, цимбали практичні, у концертному виконанні кращі, адже їх легко перевозити. Таких майстрових цимбалів взагалі ще немає у Волинській області. Це нова конструкція майстра Тараса Барана. До нас приходять нові учні, які виявляють бажання займатися саме у класі цимбалів».

Завершили концерт патріотичною композицією «Слава Україні!» у виконанні зведеного хору та симфонічного оркестру. А кожен глядач виніс із залу частинку духу великого Кобзаря у своєму серці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Березня 2014 00:30
да! осталось только на балалайках играть! бред

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus