USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У МЗС розповіли про стан українців, які впали в озеро у Польщі на гелікоптері

7 Липня 2021 12:35
Стан трьох українців, які напередодні отримали травми внаслідок падіння цивільного гвинтокрила в озеро Талти у Польщі, стабільний, загрози їхньому життю немає.

Про це Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Унаслідок падіння цивільного гвинтокрила в озеро Талти у Вармінсько-Мазурському воєводстві троє громадян України отримали травми: пілот та двоє пасажирів. Постраждалі українці госпіталізовані, їхній стан стабільний, загрози життю немає», – зазначив речник.

Ніколенко поінформував, що консульство України в Гданську надає громадянам необхідну консульську допомогу, взаємодіє із правоохоронними органами та Державною комісією Польщі з розслідування авіаційних аварій задля з’ясування причин падіння, підтримує контакт із лікарнею.

Нагадаємо, зранку 6 липня в озеро Талти у Вармінсько-Мазурському воєводстві на північному сході Польщі впав приватний гелікоптер, на борту якого було троє українців, котрі проживають в РП.

За інформацією свідків, у гелікоптера незадовго після старту виникли проблеми з двигуном, відтак пілот змушений був повільно знизитися і приземлитися на воду. Гелікоптер повністю затонув, а трьох пасажирів врятували місцеві жителі на моторному човні.

На місце події прибули рятувальники, які надали допомогу постраждалим. Найбільше постраждала жінка, яку з травмами хребта перевезено до лікарні в місті Гіжицько. Її 17-річну доньку було доправлено гелікоптером швидкої допомоги до лікарні в місті Ольштин. Пілота гелікоптера також доправлено в лікарню в Гіжицько.

Гелікоптер належав приватній особі, яка в одному з портів у населеному пункті Міколайкі мала свій моторний човен.

Місцева поліція під контролем прокуратури розпочала слідство. Як стало відомо, пілот був тверезий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Прокурор Показати IP 7 Липня 2021 14:20
Там, над озером, є такий трюк, коли гелікоптер кидають в піке, ніби він падає. Круто дуже! Мабуть, щось пішло не так...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus