USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Національній академії мистецтв відкриють інтерактивну виставку від творців фільму «Довбуш»

11 Вересня 2023 23:47
У вівторок, 12 вересня, в Національній академії мистецтв України відкривається інтерактивна виставка від творців історично-пригодницького фільму «Довбуш».

Про це в коментарі Укрінформу розповів режисер кінострічки Олесь Санін.

«Там будуть костюми, реквізит, розкадровка, ескізи, фотографії. Окрім постійної експозиції, упродовж місяця на всіх охочих чекають творчі зустрічі, екскурсії та майстеркласи за участю членів команди фільму «Довбуш», які розкриють професійні секрети та поділяться інсайдами. Для школярів та студентів кінематографічних вишів заплановано окремі лекції та авторські зустрічі», – розповів він.

Виставка триватиме до 10 жовтня 2023 року включно, вхід вільний.

Читати ще: Український фільм «Довбуш» купили вже понад 20 країн

Санін додав, що є велика ймовірність того, що потім виставка поїде за кордон – напевне, в Королівську академію мистецтв Великої Британії і в Париж. Усе залежить від того, як будуть переглядати стрічку, чи матиме вона успіх.

Читати ще: «Не тих ми братами називали»: режисер із Волині Олесь Санін розкрив деталі фільму «Довбуш»

Художній фільм «Довбуш» стартував у прокаті 24 серпня цього року. Як зазначають організатори виставки, він вважається наймасштабнішим українським фільмом, над створенням якого працювала команда професіоналів із різних сфер, кожен із яких має що розповісти глядачам за межами кінозали. Саме тому було обрано незвичайний формат виставки, який дозволяє не лише показати залаштунки фільму, костюми героїв, декорації, реквізит, оригінали сторібордів та музичних партитур, інші цікавинки зі знімального майданчика, а й познайомити відвідувачів із різними етапами кіновиробництва.

За результатами другого тижня прокату касові збори стрічки Олеся Саніна «Довбуш» становили понад 23 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus