USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У науковій роботі в.о. міністра освіти знайшли плагіат. Документ

11 Вересня 2020 16:15
У науковому дослідженні в.о. міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета знайшли плагіат.

Такий висновок зробив Комітет з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, передає Liga.net.

Відзначається, що звернення про плагіат надійшли від нардепа з «Голосу» Інни Совсун, ГО «Трон» в особі Світлани Вовк (співтовариство «Дісергейт»), і також від секретаріату Уряду з проханням перевірити факти.

"Змушені констатувати плагіат у трьох роботах. Подамо це в нашому висновку. І є відповідна таблиця, яка вказує на некоректні посилання з ознаками академічного плагіату", – повідомив голова комісії Сергій Квіт.

Плагіат був визнаний іноземними експертами, які вивчали копії роботи Шкарлета. Всі документи з порівняльними таблицями опубліковано на сайті відомства.

Шкарлет сам на засідання не з’явився, а замість нього прибув адвокат Олександр Радченко. Юрист постійно перебивав главу комісії Квіта, заявляв йому відвід.

"У нього конфлікт інтересів, оскільки у вас особисті неприязні відносини зі Шкарлетом, тому що на зустрічі з ректорами в публічному просторі заявили, що Шкарлет говорить неправду і спотворює факти", – висловлювався адвокат.

Однак юридично він не мав таких повноважень, тому члени комітету вирішили не розглядати запит адвоката і продовжили засідання, коли він пішов.

Пояснимо, що рішення комітету несе рекомендаційну силу. Комітет запропонував агентству встановити плагіат у статтях.
Порівняльна таблиця Шкарлет_на_засідання_комітету_з_питань_етики from Yaryna Klos
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Грося Показати IP 11 Вересня 2020 19:23
У нас інших не має

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus