USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Нідерландах помер чоловік, який 613 днів хворів на COVID-19

21 Квітня 2024 23:04
Інфікований коронавірусом 72-річний чоловік з Нідерландів, який хворів інфекцією 613 днів, помер. За весь час хвороби вірус мутував в організмі пацієнта 50 разів.

Про це повідомляє Bild.

Пенсіонер також страждав від хвороби кісткового мозку, що вразила його стовбурові клітини та еритроцити, а потім переросла в лейкемію. Він був змушений приймати імунодепресанти. Вони послаблюють імунну систему, яка не може виробляти антитіла проти вірусу.

Чоловік заразився варіантом Омікрона BA.1.17 у лютому 2022 року і лікувався в університетській лікарні Амстердама. Попри кілька вакцин проти COVID-19, у пацієнта не з’явилися антитілами.

Читати ще: Науковці виявили новий ефект від вакцини проти Covid-19

Дослідники виявили, що вірус розвинув мутацію стійкості всього за 21 день після прийому препарату Сотровімаб. Таким чином вірус швидко адаптувався до активного інгредієнта, щоб боротися з ним.

Вірус в організмі чоловіка мутував близько 50 разів. Випадок свідчить про можливості коронавірусу, якщо він занадто довго перебуває в організмі і може розмножуватися знову і знову. Тривалість захворювання у 613 днів є екстраординарною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus