USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Німеччині стартували найбільші в історії НАТО навчання авіації

12 Червня 2023 23:00
У Німеччині 12 червня розпочалися наймасштабніші навчання країн-членів НАТО з повітряного розгортання над Європою Air Defender 23.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

У навчаннях, які пройдуть 12-23 червня, беруть участь понад 20 країн-партнерів і близько 250 літаків, у тому числі F-35 виробництва Lockheed Martin Corp. США та Нідерландів, а також літаки-розвідники AWACS, дозаправники в повітрі та навіть транспортні авіаносії з Японії.

Зазначається, що навчання будуть проводити на чотирьох майданчиках в Німеччині, а також по одному в Нідерландах і Чехії.

Навчання проводитимуться в основному в трьох повітряних просторах на півночі, сході та півдні Німеччини, щоб перевірити здатність військово-повітряних сил реагувати на кризові ситуації в Європі на тлі загострення напруженості з Росією.

Читати ще: Вступ України до НАТО підтримує вже 20 країн-членів Альянсу

Райони навчань будуть використовуватися лише протягом чотирьох годин на день. У цей час вони будуть закриті для цивільного повітряного руху.

Комерційні рейси через повітряний простір Німеччини будуть змінювати маршрути та можуть незначно затримуватись.

Навчання відбуваються в той момент, коли військовий альянс планує ширшу реконструкцію своєї оборони, що стало більш актуальним після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як ми писали, Австралія, США та Україна обговорюють можливість передавання Україні винищувачів F/A-18 Hornets.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus