USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Австралія готова передати Україні кілька десятків списаних бомбардувальників, – ЗМІ

6 Червня 2023 12:38
Австралія, США та Україна обговорюють можливість передавання Україні винищувачів F/A-18 Hornets.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на The Australian Financial Review.

Королівські ВПС Австралії планували утилізувати 41 винищувач F/A-18 Hornets. Їх збиралися або продати для використання з навчальною метою, або взагалі знищити.

Тепер їх можуть передати Україні, однак невідомо, чи всі ці літаки ще придатні до експлуатації. Видання припускає, що деякі з повітряних суден годяться лише для розбору деталей.

Зазначається, що головною умовою передавання є використання винищувачів виключно у повітряному просторі України.

Слід зазначити, що F/A 18-Hornet – це американський палубний винищувач-бомбардувальник та штурмовик, який був розроблений у 1970-х роках. Наразі він знятий з виробництва, проте досі перебуває на озброєнні США, Канади, Австралії, Іспанії, Швейцарії, Фінляндії, Кувейту та Малайзії.

Раніше заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква повідомляв, що до так званої «коаліції винищувачів» для України наразі увійшли вісім країн. Тепер йдеться не лише про F-16, а й про інші моделі сучасних бойових літаків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus