USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Німеччині з вересня діятимуть нові правила перебування для українців

31 Серпня 2022 15:07
Впродовж перших 6 місяців повномасштабної російсько-української війни Німеччина прийняла близько мільйона біженців з України.

Про те, що слід знати українцям, які планують й надалі залишатися в країні або ж лише думають виїхати за кордон, пише 24 канал з посиланням на Flüchtlingsrat Berlin.

Річ у тому, що в Німеччині переглянули умови перебування на території держави тих громадян України, які рятуються від війни. Так, уже з початку вересня влада країни запровадить лік безвізових днів.

Читати ще: У Польщі припинять міняти гривні на злоті за курсом НБУ

Нововведення почнуть діяти з 1 вересня. І відповідно до оновлених правил перебування українських біженців у Німеччині, громадяни України повинні подбати про свій статус, аби залишатися в країні легально.

Відтак, аби перебувати на території держави законно, українці, які на момент 1 вересня матимуть вичерпаний безвіз, повинні будуть:

– або покинути країну на 90 днів;

– або мати оформлений статус тимчасового захисту.

Якщо термін безвізового перебування (90 днів з дня перетину кордону) збігає у проміжку з 1 вересня до 1 грудня, також потрібно подати заявку на реєстрацію.

Разом з тим, в українців, які приїжджатимуть до Німеччини з 1 вересня в рамках безвізу, не вимагатимуть одразу подаватися на отримання статусу тимчасового захисту. Реєстрація для біженців з України буде доступна протягом усього періоду війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus