USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У Нью-Йорку народилися перші діти, зачаті за допомогою робота

28 Квітня 2023 00:26
У Нью-Йорку народилися перші діти, зачаті за допомогою робота-ін'єктора сперми, якого розробили іспанські інженери.

Про це повідомляє видання MIT Technology Review, засноване Массачусетським технологічним інститутом, передає Суспільне.

Минулої весни інженери з Барселони передали до нью-йоркської клініки розробленого ними робота, який вводить сперму. Робот складається з мікроскопа, механізованої голки, крихітної чашки Петрі та ноутбука.

Один з інженерів використав контролер Sony PlayStation 5, щоб позиціювати роботизовану голку. Голка проникала в яйцеклітину і вводила сперму. Загалом таким чином запліднили більш як десять яйцеклітин.

Результатом процедур, кажуть дослідники, стали здорові ембріони, з яких народилися дві дівчинки. Вони є першими людьми, народженими після запліднення роботом.

Стартап-компанія Overture Life, яка розробила робота, каже, що її пристрій є першим кроком до автоматизації екстракорпорального запліднення (ЕКЗ), і потенційно робить процедуру дешевшою та поширенішою, ніж сьогодні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аndy Показати IP 28 Квітня 2023 11:34
Скоро з роботами тертися будемо )))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus