USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У Новій Зеландії за дивних обставин загинув підозрюваний у причетності до теракту

27 Березня 2019 11:14
У Новій Зеландії за дивних обставин загинув чоловік, якого підозрюють у причетності до атак на мечеті 15 березня.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на видання NZ Herald.

54-річний чоловік потрапив у поле зору поліції після повідомлення місцевих жителів про дивну поведінку одного з сусідів. В результаті обшуків в його будинку виявили склад зброї – кілька видів вогнепальної і пневматичну.

Власник сховався від поліції, а пізно вночі був знайдений у припаркованому автомобілі в передмісті Крайстчерча. На місце були вислані штурмові поліцейські загони і вертоліт.

Після тригодинних переговорів з чоловіком близько 4.30 ранку поліцейські наблизилися до автомобіля і побачили, що той стікає кров’ю.

«Йому була надана перша допомога, проте врятувати чоловіка не вдалося», – повідомили в поліції.

Наразі невідомо, як саме чоловік отримав колоте ножове поранення. Під час обшуку в автомобілі не було знайдено вогнепальної зброї, але був виявлений ніж.

Вранці в поліцію звернувся батько загиблого Троя Дубового, який заявив, що його син не має ніякого відношення ні до терористів, ні до расистів. Зброєю він дійсно цікавився, проте, здебільшого, страйкбольною – пневматичними копіями вогнепальної.

У поліції підтвердили, що поки немає ніяких доказів того, що загиблий брав участь у нападах 15 березня, проте «він є важливою частиною розслідування».
Нагадаємо, 28-річного австралійця Тарранта підозрюють в розстрілі відвідувачів двох мечетей в місті Крайстчерч 15 березня. Жертвами нападу стали 50 осіб. Атака визнана терактом.

Незадовго до нападу Таррант опублікував текст на кілька десятків сторінок, де розповів про формування своїх екстремістських поглядів. Він виступає проти міграції з мусульманських країн до Європи і англомовних країн по всьому світу. Текст був опублікований в соціальних мережах і відправлений прем’єр-міністру Нової Зеландії Джасінді Ардерн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus