USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У нововолинській лікарні пацієнти змушені спати на лавках

29 Березня 2018 14:29
У стаціонарі неврологічного відділення Нововолинської ЦМЛ пацієнту запропонували імпровізоване ліжко із двох лавок, які стояли в коридорі, та матрацу.

Про це 28 березня у соцмережі повідомила Ірина Батик, пише БУГ.

«Ось так оригінально в місті Нововолинськ у неврологічному відділенні кладуть на стаціонар пацієнтів!» – обурюється дівчина.

Журналістам вона розповіла, що батька поклали у лікарню, бо запевнили, що дуже потрібно лікувати, оскільки досить погані аналізи.

«Наважився лягти у нашу лікарню у неврологічне відділення, але ніхто не попереджав, що йому доведеться спати на імпровізованому ліжку з двох лавок, які до цього стояли у коридорі. Це просто жах. Не знаю, як в інших містах, але спати на лавочках – це дико», – каже дівчина.

У палаті загалом чотири ліжка, а разом із цим – п’ять. Ірина також додає, що батьку пообіцяли, що одного хлопця переведуть на денний стаціонар і його переселять. У коментарях люди зазначають, що також потрапляли в схожі ситуації.

«А ще так роблять у кардіології. Самій доводилось спати на такому імпровізованому ліжку», – пише Світлана Смолярчук.

Відповідь на критичний пост у соцмережі написала і завідуюча неврологічним відділенням Ольга Доманська:

«Дуже перепрошую за створені незручності, які мені теж повірте не до душі! Так не має бути! Це добре що Ви це все пишите! Мені Ваша думка не байдужа! Я погоджуюсь з всіма Вами на 100%! Вибачте ще раз, будь-ласка!

Але як Ви бачите вирішення цієї проблеми? Наше відділення розгорнуте на 30 ліжок! Роками перевиконується план по пролікованих хворих! Дуже багато пацієнтів доставляються екстреною медичною допомогою з інсультами та іншими невідкладними станами; практично, для планової госпіталізації пацієнтів з поліклініки місць немає! У нас дуже часто на 30 ліжках лежить 35-40 хворих. Ось так буває! І всі пацієнти важкі. Одна медсестра і одна санітарка на зміну, відповідно всім увагу одночасно не приділиш. Нам ніхто не доплачує за те, що ми працюємо більше норми! Взагалі у відпускний період лікар працює за двох і теж за це ніхто не доплачує. Різні випадки бувають. Буває так, що я затримуюсь на консиліумі в реанімації, а на хірургічне та терапевтичне приймальне відділення швидка одночасно привозить хворих, і лікар в двох місцях має бути одночасно. Туди йде мій колега, а відділення лишається без лікарів, і в той момент комусь з хворих у відділенні стає погано, а лікар затримується… Різні обставини бувають.

Коли стояло питання скорочення ліжок по всіх відділеннях через недостатнє фінансування, то я ставила питання перед адміністрацією, щоб мінімум розгорнути додатково ще 5 ліжок в нашому відділенні, щоб дозволило б вирішити дану проблему! Але, на жаль, через недостатнє фінансування моє прохання відхилено. Також ми не можемо зробити євроремонт у відділенні, покращити умови перебування пацієнтів, закупити нові функціональні ліжка з протипролежневими та ортопедичними матрацами. На даний момент придбали лише 3 таких матраци та отримали кілька функціональних ліжок, щоправда вже вживаних. Поставили металопластикові вікна у всіх палатах. Правда, вікна у кабінетах лікарів не замінювались, стоять ще старі радянські, які закручуються на зиму нашими столярами на шурупи. В першу чергу думаємо про пацієнтів. Зробили ремонт у ванній кімнаті, поставили бойлер. Щось трішки робимо, маленькими кроками, але робимо. Як тільки з’являються якісь кошти, то починаємо щось робити.

Палати для VIP-персон у нас не має, як хтось в коментарях писав! Можливо нас переплутали з кардіологічним відділенням чи іншим відділенням. У нас олігархи не лікуються! Лікуються бідні пацієнти, яким ледве вистачає на це коштів, адже зараз на пенсію та зарплату не пролікуєшся. Запрошую на екскурсію в неврологічне відділення всіх бажаючих і в свій кабінет, побачите, у якому стані меблі! Минулого року на екскурсії в неврологічному відділенні була делегація депутатів, які це все бачили і знають про проблеми нашої лікарні…

Якщо я когось образила вибачте мені, будь-ласка.

Хочу сказати ще що я є член волинсько-польського товариства лікарів і не раз мала честь побувати в лікувальних закладах Польщі. Тобто, хочу я багато чого змінити і щоб все виглядало належним чином, щоб пацієнт був задоволений від перебування в лікарні та лікар отримував задоволення від своєї роботи! Але толку від цього немає! Все впирається у недостатнє фінансування. Точка опори - МОЗ Ураїни! А опори немає! Не хочеться мені втрачати надію, але її вже майже втрачаю в краще майбутнє в медичній сфері для нас всіх. Хай Вона нас не залишає!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анатоль_ Показати IP 29 Березня 2018 14:33
I шо тута такого? Головне шоб лiкували недорого i сердито
234 до Анатоль_ Показати IP 29 Березня 2018 16:37
Анатолє, недорого і сердито гільйотина лікує. Раз - і ніяких більше проблем болячок.
Ячч Показати IP 29 Березня 2018 15:54
Це просто жах чим вони можуть вилікувати якщо навіть немає де покласти Людину . спіртік і ватка
Він Показати IP 29 Березня 2018 16:06
... а лцькій міській в коридорах
Ілля до Він Показати IP 29 Березня 2018 17:45
А в коридорах бо так само план перевиконують. Бо якщо ліжок допустимо 50, а швидка привезла 70 людей, то де їх класти? На вулиці ж не покладеш. Кладуть у коридорах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus