USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Нововолинську хочуть перейменувати 45 вулиць та знести радянські панно

19 Травня 2022 13:46
У Нововолинську планують перейменувати 45 вулиць, демонтувати радянські мозаїчні панно та знести пам’ятний знак оборонцям укріп району. Громадські слухання щодо цього відбудуться 30 червня о 17:00 у Палаці культури.

Про це повідомили на сторінці Нововолинської міської ради у Фейсбуці.

Попередні варіанти нових назв вулиць, які винесла комісія Нововолинської міської ради, здебільшого планують пов’язати з історією держави та подіями сьогодення, українськими діячами та військовими.

«Одне з перших, що робить ворог на тимчасово окупованих територіях – замінює топоніми на російські й повертає містам радянські назви. Тож саме час навести лад із перейменуванням вулиць і декомунізацією у Нововолинську», – йдеться у повідомленні.

У списку комісія запропонували нові назви вулиць – гетьмана Виговського, Лук’яненка, Гончара, Сергія Байдовського, Маріупольська, Волонтерська, 14 ОМБР, Десидентів, Першорухівців, Перемоги, Єдності та інші.

Проте рішення прийматимуть мешканці, тому свої варіанти можна буде надіслати на електронну пошту: [email protected], повідомити телефоном: 03344-3-23-23 або принести в громадську приймальню міськради (проспект Дружби, 27, перший поверх).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus