USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Нововолинську відключили гарячу воду

5 Квітня 2017 09:41
Із багатомільйонними боргами за спожитий газ і надані послуги завершили у Нововолинську і шахтарському селищі Благодатному опалювальний сезон. Відповідне рішення ухвалив виконком міської ради. Усі котельні, за винятком центральної міської лікарні, виведені з експлуатації і опломбовані.

Майже на два тижні раніше запланованого терміну завершили опалювальний період у Нововолинську. Припинене також постачання населенню гарячої води.

Про це йшлося під час прес-конференції заступника міського голови Володимира Рожелюка і директора підприємства «Нововолинськтеплокомуненерго» Анатолія Гаврилюка, повідомляє Волинська регіональна дирекція НТКУ.

– Це пов’язано не стільки з тим, що температура середньодобова більше 8 градусів, а й з тим, що немає лімітів на газ на квітень, – повідомив заступник міського голови Володимир Рожелюк. – Котельня, яка працює на твердому паливі, на дровах, в лікарні, тільки призупинить роботу, бо ще прогнозується невеличке похолодання в кінці тижня, й потрібно, щоб хворі й породіллі були в комфортних умовах. А по місту опалювальний сезон припиняється.

– Вчора газовики опломбували усі наші ГРП на усіх котельнях, але, скоро буде велике свято – пасхальні дні. Тому, як і в попередньому році, домовилися з газовиками, що перед Великоднем, у четвер, п’ятницю, суботу, неділю гарячу воду в ті будинки, де є в нас гаряче водопостачання, подаватимуть. Тобто 13, 14, 15 і 16 квітня, - розповів директор підприємства «Нововолинськтеплокомуненерго» Анатолій Гаврилюк.

Слабким місцем комунальників залишаються значні борги за газ і надані послуги.

– Ми сьогодні боргуємо за газ, враховуючи постанови по пільгах і субсидіях, 17 мільйонів, – повідомив Анатолій Гаврилюк. – Безумовно, будуть пільги й субсидії за попередній місяць, але нам треба отримати до 10 мільйонів з боржників. Мешканці міста боргують 14 мільйонів. Ще не розрахувалися бюджетні організації і, відповідно, ми не маємо з чого заплатити за газ.

Для економії і здешевлення енергоносіїв розпочато заміну газових котлів на твердопаливні.

– Є плани переведення котельні «Оснастка» на тверде паливо, – каже Анатолій Гаврилюк. – Це згідно міжнародних програм. Це вже запущено. Гроші у міста є. Зараз триває проектування. Коли проектна документація буде виготовлена, перейдуть до практичних робіт. Це тендерна процедура. І цей процес затягнеться до Нового року. Так що наступний опалювальний період «Оснастка» працюватиме на газу.

До слова, у Нововолинську і селищі Благодатному діють 6 котелень. Протягом опалювального періоду вони використали 17 мільйонів кубів газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus