USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Парижі біля вокзалу знайшли стародавній цвинтар, якому дві тисячі років

21 Квітня 2023 00:49
Археологи знайшли стародавній цвинтар лише за кілька метрів від залізничного вокзалу в центрі Парижа. Поховання зробили близько двох тисяч років тому в Лютеції – попередниці французької столиці.

Про це пише Бабель з посиланням на Science Alert.

Роками на цьому місці проводили численні дорожні роботи, збудували вокзал Порт-Рояль у 1970-х роках, але кладовище тоді не знайшли. У березні 2023 року почали нові розкопки – у результаті виявили 50 могил.

Читати ще: Археологи знайшли поховання та скарби могутньої династії Тан

У роті одного зі скелетів знайшли монету, яка дозволила зʼясувати приблизний вік поховання.
Науковці вважають, що останки належать паризіям – представникам галльського народу, що жив у Лютеції, коли місто перебувало під контролем Римської імперії. Тіла були поховані в деревʼяних трунах, які тепер можна впізнати лише за цвяхами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus