USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Парижі демонстранти закидали спецназ фаєрами, трощать вітрини та авто

6 Грудня 2020 13:56
На вулицях столиці Франції Парижа, де вчора вибухнули акції протесту проти нового закону про повноваження поліції, знову розпочалися жорстокі сутички між демонстрантами та силовиками.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що демонстранти закидали загони спецназу фаєрами, пошкодили фасади магазинів, спалили кілька машин та підпалили барикади у центрі Парижа.

Окрім того, група анархістів увірвалася в будівлю одного з банків та спалила папери, які там були.
У відповідь на це правоохоронці застосували сльозогінний газ та висунули повторну вимогу зупинити насильство на вулицях міста.
Згодом почалися арешти. Нині відомо про понад три десятки заарештованих.
Цієї суботи, 5 грудня, в Парижі розпочалися масові протести проти нового закону про безпеку. В акціях протесту беруть участь понад 52 тисячі осіб. За даними МВС, на вулицях Парижа знаходяться 5 тис. протестувальників. Протести відзначилися зіткненнями між поліцією і протестувальниками.

Спірний законопроєкт передбачає, зокрема, офіційний дозвіл поліції використовувати інформацію з безпілотників або застосовувати під час розслідувань відео, зняте самими поліцейськими. Правозахисники розцінюють це як вторгнення в приватне життя громадян.

Крім того, документ забороняє публікацію зображень облич співробітників поліції або будь-яких інших даних, що викривають особу вартових правопорядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Я Показати IP 6 Грудня 2020 15:29
держдеп занепокоєння висловив?? чи посол сша з печеньками між демонстрантами шастав?
Народна прокуратура Показати IP 6 Грудня 2020 16:44
Не так давно Францію стрясали глобальні страйки поліцейських з вимогою привести законодавство до адекватності, щоб захистити їх від необгрунтованих претензій і дати можливість поліції виконувати свої функції, бо негри з арабами вже давно на голову вилізли і ноги звісили. Але тепер бандота обурюється, що їх можуть приструнити. Отож французька влада опинилась у "позі Ромберга". Подивимось, що для них важливіше - забезпечення безпеки своїх громадян чи ліберальний популізм щодо забезпечення прав різного антисоціального зброду
Аксіома Показати IP 6 Грудня 2020 17:18
Майдан, який не освячений держдепартаментом вуйка Семена, дійсним не рахується.
До аксіома Показати IP 6 Грудня 2020 19:07
А якщо все відбувається з благословіння путлєра, то як?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus