USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Заворушення у Франції тривають: бабуся хлопця, якого вбив поліцейський, закликала зупинити насильство і погроми

3 Липня 2023 13:44
Бабуся 17-річного Наеля, якого у передмісті Парижа 27 червня впритул застрелив поліцейський, закликала припинити заворушення, що спалахнули та тривають вже п’ять ночей поспіль після його смерті.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Euronews.

Жінка попросила учасників заворушень «припинити бити вітрини магазинів, не трощити школи і автобуси».

«Я кажу людям, які руйнують речі: зупиніться. Не бийте вікна, не трощіть школи, не трощіть автобуси. Зупиніться, це ж мами в автобусах, це ж мами, які гуляють на вулиці», – сказала Надя, бабуся 17-річного Наеля в ефірі BFM-TV.

«Я злюся на двох поліцейських, тому що їх було двоє, які вдарили мого онука двома прикладами по голові, і на того, хто вистрілив йому прямо в серце, а міг би вистрілити в ногу, в руку», – сказала бабуся.

«В цьому випадку у нього забрали життя», – підкреслила вона, висловивши шок через збір коштів в інтернеті на користь поліцейського, який зробив смертельний постріл.

«У мене серце болить. Він забрав у мене онука. Ця людина має заплатити, як і всі інші. Ті, хто порушує закон і б’є поліцейських, також будуть покарані. Я вірю в справедливість. Я вірю в справедливість», – сказала вона.

38-річному поліцейському, який зробив смертельний постріл, було пред’явлено звинувачення в умисному вбивстві, і в четвер, 29 червня, його ув’язнили.

Наеля поховали 1 липня в присутності його матері, бабусі та кількох сотень інших людей.

Як зазначаться, 157 осіб були затримані у ніч на понеділок у зв’язку з заворушеннями. Це значно менше у порівнянні із затриманнями у минулі дні, що може свідчити про заспокоєння ситуації.

Міністерство внутрішніх справ повідомило, що за ніч було затримано 157 осіб, порівняно з понад 700 арештами напередодні і понад 1300 у ніч проти суботи. Такі дані наводить МВС Франції, передає ЄП.

Троє з 45 тисяч правоохоронців, залучених вночі, були поранені, повідомили в міністерстві. Також, за попередніми даними, 352 пожежі сталися на дорогах загального користування, загорілося 297 транспортних засобів і 34 будівлі були підпалені.

Нагадаємо, протести спровокувала смерть 17-річного хлопця-водія, якого застрелили поліцейські під час дорожнього контролю неподалік від Парижа. Заворушення почалися з вечора вівторка і кожної наступної ночі розширювалися на нові міста. Протестувальники на автомобілі протаранили будинок мера паризького передмістя Л'аї-ле-Роз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 3 Липня 2023 14:46
Ну це ж не Україна що стерпить все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus