USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У Парижі водометами і сльозогінним газом розігнали мітинг «жовтих жилетів»

27 Січня 2019 16:05
Поліція Парижа розігнала учасників демонстрації «жовтих жилетів», які збиралися провести першу «жовту ніч» на площі Республіки.

Декілька сотень людей зібралися в суботу ввечері на площі Республіки після того як їх прогнали з площі Бастилії. Повідомляється, що спочатку акція відбувалася у мирній атмосфері, повідомляє BFMTV.

Однак пізніше прибула поліція, яка для розгону мітингарів використала водомети і сльозогінний газ. Протестувальники при цьому скаржилися, що їх витіснили з площі попри те, що їх акція була дозволена мерією Парижа до 22.00.

«Ми вийшли на дозволену демонстрацію на площі Республіки після того як нас прогнали з площі Бастилії. «Жовта ніч» була дозволена. Я називаю це державним тероризмом, який з допомогою газу заважає нам мітингувати» – сказала одна з учасниць акції.

У поліції стверджують, що розігнали демонстрантів, щоб запобігти сутичкам. Загалом у суботу у Франції в акціях протесту «жовтих жилетів» взяли участь 69 тисяч людей.

У місті Евре, що знаходиться в 96 км на захід від Парижа, де також пройшла чергова акція «жовтих жилетів», біля місцевої мерії мітингарі підпалили автомобілі.

Як повідомлялося, 26 січня в Парижі під час акції «жовтих жилетів» співробітники правоохоронних органів заарештували 223 людини.

У Франції тривають акції протестів так званих «жовтих жилетів», які виступають проти підвищення акцизів на паливо, податкової політики уряду в цілому і вимагають відставки президента Макрона, незважаючи на оголошені ним національні дебати з метою виходу з соціально-економічної кризи. Це вже одинадцята субота протестів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
а печеньки будуть? Показати IP 27 Січня 2019 20:11
а печеньки будуть?
Всезнайко до а печеньки будуть? Показати IP 28 Січня 2019 07:39
Будуть круасани...
Корiнний лучанин Показати IP 27 Січня 2019 20:18
Майданiвцi!!! Пiдтрымаемо французский майдан!!!!!.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus