USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 42.60 42.90
  • PLN 9.75 9.90

Протести «жовтих жилетів» у Парижі: поліцейські застосували сльозогінний газ

5 Січня 2019 21:49
У Парижі в суботу, 5 січня, під час акції протесту «жовтих жилетів» поліцейські застосували сльозогінний газ проти демонстрантів.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Reuters.

Сотні демонстрантів акції «жовтих жилетів» знову вийшли на вулиці міст Франції, продовжуючи протестувати через невдоволення своїм економічним становищем. Число демонстрантів істотно скоротилося порівняно з акціями 2018 року.

Відзначається, що кілька тисяч протестувальників пройшли від бульвару Єлисейські Поля через центр Парижа. Вони скандували гімн Марсельєза і розмахували плакатами «У відставку Макрона» і «Скасуйте привілеї для еліти».

Вуличні протести незабаром перетворилися в безлади. Протестувальники жбурнули фаєри в поліцейських, які перекрили міст через річку Сену, і підпалили сміттєві баки на бульварі Сен-Жермен.



У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ проти учасників протесту, які намагалися перетнути міст через Сену. В результаті заворушень було підпалено річковий ресторан.
Нагадаємо, у Франції з початку листопада тривають протести "жовтих жилетів". Наймасштабніші акції відбулись у Парижі 1 та 8 грудня. На тлі протестів президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв скасувати підвищення податків для бідних і малозабезпечених пенсіонерів. Рейтинг французького лідера почав стрімко падати на тлі протестів. За словами французького міністра фінансів Бруно Ле Мера, протести «жовтих жилетів» обернулися для економіки Франції катастрофою.

3 січня один з лідерів французького протестного руху «жовті жилети» був затриманий поліцією в Парижі, що викликало хвилю критики уряду з боку опонентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus