USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Браму відкрито: «Ніч у Луцькому замку» стартувала

1 Липня 2017 21:57
Двері брами Замку Любарта відкрили для відвідувачів оновленого арт-шоу «Ніч у Луцькому замку». Прадавня фольклорна українська атмосфера у супроводі сучасного мистецтва дає можливість відчути дух минувшини, коли тут збиралися імператори, королі та лицарі, аби вершити історію Європи.

Арт-шоу «Ніч у Луцькому замку» розпочалося 1 липня в Луцьку й триватиме до ранку 2 липня.

Розпочалася вечірня програма з прес-конференції, на якій організатори та гості міста поділилися враженнями та розповіли, що чекати від цієї ночі.
ЧИТАТИ ЩЕ: «НІЧ У ЛУЦЬКОМУ ЗАМКУ». ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ

Гостей Луцького замку привітав виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук.

«Дякую усім гостям та артистам, які завітали. Надзвичайно приємно бачити зірок міжнародного класу. «Ніч у Луцькому замку» має свою історію. Ми ставимо таку планку, щоб кожна наступна «Ніч у Луцькому замку» ставала кращою та масштабнішою, хочемо, щоб сюди залюбки їхали з-за кордону. Сподіваюся, що ця ніч подарує всім відвідувачам незабутні враження», - наголосив Ігор Поліщук.
Солістка Віденьської оперети, Румунської Національної опери у Бухаресті і Словацької Національної опери у Братиславі Катаріна Корезі-Лал розповіла, що в Україну приїжджає вже четвертий рік поспіль й хоче. щоразу сюди повертатися.

Зі слів лауреата Національної Премії України імені Тараса Шевченка, володаря титулу «Вердіївський голос» (Італія), лауреата 12 міжнародних конкурсів, соліста Польської Національної опери у Варшаві, Чеської Національної опери у Празі та Датської Королівської опери у Копенгагені Андрія Шкургана, для нього честь виступати перед земляками.

«Я дуже радий знову виступати в рідній Україні. Останні роки я тут не так часто буваю. Вже багато років у Варшаві, Празі проживаю та працюю, тому цей виступ для мене велика відповідальність, адже я - серед земляків. Більше того, бути у стінах цього древнього замку – велика радість», - наголосив пан Андрій.
А керівник «Київ модерн-балету» Раду Поклітару зауважив, що в його команді є корінні лучани, які є гордістю команди, тому відчувають себе мешканцями цього міста.

На «Ніч у Луцькому замку» приїхала й експерт ради Європи Ксенія Хованова-Рубікондо.
Луцьк став приємним відкриттям і для директора проекту Єврокомісії з перетворення міст Філа Вуда.

«Я багато разів відвідував Україну, але Луцьк, Волинь вперше. Передаю усім від Ради Європи вітання. Мені надзвичайно приємно бути в цьому замку. Ми тут заради того, аби бачити й нотувати, чим це місто особливе й хочемо допомогти вам об’єднатися з вашими колегами з інших міст з Європи», - наголосив Філ Вуд.
Генеральним спонсором «Ночі в Луцькому замку» є Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Радник голови правління Фонду Оксана Шевчук зауважила, що всі кошти від продажу квитків буде витрачено на потреби Луцької міської дитячої поліклініки.

«Вже 6 рік поспіль Фонд підтримує культурно-мистецькі події, які сприяють розвитку краю. Раді долучитися до цієї події, адже багато виступів тут відбуваються вперше на теренах України. Особливістю фестивалю є благодійність», - розповіла Оксана Шевчук.
Після цього на території замку урочисто запалили вогонь, який символізує «Саміт у Луцьку». Під час театралізованого дійства актори театру дали старт ночі.

Отож, сьогодні у програмі фестивалю: запалювання вогню, виступи гала – опери, театру «Воскресіння» із філософською виставою «Глорія», на сцені виступатиме «Київ модерн балет».

Вперше в Україну завітає унікальний італійський колектив Molecole Show: його балерина на повітряних кулях відкриє глядачам зовсім новий вимір танцювального мистецтва. Балерина танцюватиме, будучи прикріпленою до повітряної кулі.

А також колориту дійства додасть алея майстрів народної творчості, де проводитимуть яскраві розписи, аквагрими та інше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Неймовірно до суму Показати IP 2 Липня 2017 12:03
Такого ще Луцьк не бачив.Вражаюча ніч, солісти Віденської опери , літаюча гімнастка , театри на ходулях, піаніст Євген Хмара ...і все це відбувалося в різних локаціях Я вже не говорю про високий рівень організації дійства - невелички кафе. , фотозони, маса зручних крісел, маршрутки до ранку .Дякуємо і чекаємо на такі свята для лучан
Лучанин до Неймовірно до суму Показати IP 2 Липня 2017 12:32
І дійсно!!!!!!!!!!!!!!!! Це одне з найкращих дійств, яке трапилося з Луцьком за останні десятки років. Фестивалю такого рівня ще ніколи не було!!! Для багатьох людей це була можливість вперше побачити виступи такого рівня!! Дякую Ігор Палиця, що любите Луцьк і такими заходами вчите нас цінувати найкраще світу цього)
галя Показати IP 2 Липня 2017 22:14
Як на мене то минулого року було в деяких моментах ліпше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus