USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Північній Європі вирує шторм: тисячі будинків знеструмлено, є загиблі

18 Лютого 2022 10:09
Через штормову погоду в Північній Європі загинули щонайменше чотири людини, тисячі будинків залишилися знеструмленими.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Associated Press.

У Німеччині загинули двоє автомобілістів після того, як на їхні машині впали дерева. Ці інциденти відбулися у Бад Бевензені на південь від Гамбурга та у регіоні Гарц на південний схід від Берліна. Також двоє людей загинули у Польщі, в місті Краків, коли через ураганний вітер впав будівельний кран.

Окрім того, у Німеччині трагічний інцидент ледь не стався на поромі через річку Ельбу. Сильні хвилі вибили шибки на поромі, внаслідок чого одна людина отримала травми.

Читати ще: Негода в Україні: пошкоджено дахи будинків та авто

У Чехії сотні тисяч людей тимчасово опинилися без електроенергії через падіння дерев на електромережі. Також знеструмленими опинилися тисячі будинків у Британії та Німеччині.

У Шотландії, частині Англії та в Нідерландах через обрив ліній електромереж та падіння дерев зупинили залізничне сполучення. У Британській метеорологічній агенції попереджають про небезпечний шторм «Дадлі». В Нідерландах аеропорт Щіпхол попередив мандрівників про скасування або перенесення авіарейсів через сильний вітер.

Також скасували декілька авіарейсів у німецькій компанії Lufthansa. Окрім цього, німецька залізнична компанія Deutsche Bahn заявила про часткове припинення сполучення через пошкодження електромереж. У найбільш населеній федеральній землі ФРН, Північній Райн-Вестфалії, через погодні умови закрили навчальні заклади. Німецькі метеорологи заявляють, що подекуди швидкість вітру становить до 135 кілометрів на годину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus