USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У поліції прокоментували візит «Самооборони» до міськвідділу

6 Листопада 2017 18:52
Поліцейські спростували інформацію про те, що спроби чоловіка підпалити себе у приміщенні Луцького міськвідділу - провокація телеканалу «Аверс». Крім того, згідно з інформацією правоохоронців, представники громадського формування «Самооборона Волині» прибули до міськвідділу, бо отримали виклик з кол-центру поліції.

Про це розповів начальник Луцького відділу поліції ГУ НП у Волинській області Олег Кічук у коментарі журналістам 6 листопада.

Зі слів Олега Кічука, поліцейські по радіостанції викликали підмогу до міськвідділу, оскільки спочатку було повідомлення, що чоловік мав підпалити управління.


«Кол-центр звернувся до вільних екіпажів патрульної поліції та «Самооборони Волині», щоб вони прибули до міського відділу, адже була інформація, що чоловік намагався підпалити управління. У п’ятницю всі люди, навіть не задіяні у події поліцейські, були «виставлені» за межі міського відділку поліції. Це була моя вказівка, бо ми проводили слідчі дії, пов’язані з подією, яка трапилася у нас в фойє. На місці працювала слідчо-оперативна група, працівники карного розшуку, а також знаходилися поняті», - зазначив головний поліцейський Луцька.

З його слів, чоловік, який намагався себе підпалити, скаржився на те, що його сина, який бив власну матір, не посадили.


«Щодо чоловіка, який намагався себе підпалити, то в нього є два сина, один з яких був раніше судимий. Він здійснив ряд крадіжок, по одній з яких кримінальне провадження вже направлене до суду. На жаль, суд обрав міру запобіжного заходу особисте зобов’язання, тому його син не затриманий.

Патрульні виїжджали на місце події, втім жінка відмовилася написати заяву на сина, без якої ми не можемо відкрити кримінальне провадження відносно нього та звернутися до слідчого, аби змінити міру запобіжного заходу. На даний час він знаходиться у психіатричній лікарні та проходить обстеження.

Я не вважаю, що працівники телеканалу «Аверс» якось причетні до спроби самопідпалу цього чоловіка», - зауважив Олег Кічук. Та додав, що якщо буде доведено факти погроз щодо журналістів ТРК "Аверс", то за це передбачається кримінальна відповідальність.

Так, журналісти телеканалу «Аверс» подали заяву, у якій просять перевірити використання рації у власних цілях представниками «Самооборони Волині», а також провести розслідування закликів співробітника інтернет-видання Волиньpost Павла Березюка здійснити розправу над журналістами.

Крім того, під час зустрічі з журналістами начальник Луцького відділу поліції ГУ НП у Волинській області звернув увагу на те, що рації члени "Самооборони" можуть використовуватися лише під час несення служби.

«Самооборона Волині» використовує радіостанції, якими в 2014 році ми їх забезпечили. Але у зв’язку з тим, що в нас радіостанцій катастрофічно не вистачає на своїх працівників, то самооборонівці самі закупили радіостанції та спецзасоби. Це не забороняється законом, адже вони використовують їх лише під час несення служби. У мене немає інформації, що хтось із активістів передавав інформацію про події у міськвідділі у ЗМІ, тому потрібно доводити, чи ГФ використовувало радіостанції, коли в ЗМІ з’явилася інформація про спробу самопідпалу», - підсумував Олег Кічук.

Нагадаємо, біля Луцького міського відділку поліції пізнього вечора 3 листопада зібралося з десяток представників громадського формування«Самооборона Волині». Активісти окупували ворота біля правоохоронної установи.

Згодом на інтернет-ресурсі ВолиньPost з’явилася інформація буцімто у міському відділку поліції чоловік намагався себе підпалити спеціально перед камерами «Аверсу». Повідомив видання про спробу самоспалення представник «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук.

Зауважимо, самооборонівець не був свідком події, адже з’явився вже після того, як чоловіка з міського відділку поліції забрали. Проте, за дивним збігом обставин, Ніколайчук чомусь був у курсі справи, хоча правоохоронці йому інформації про інцидент не надавали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus