USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Польщі гірники блокували залізницю через вугілля з РФ

18 Лютого 2020 22:09
Профспілки польських шахтарів заблокували колію, що веде до пункту розвантаження вугілля, яке завозять з Росії, у населеному пункті Славкув Сілезького воєводства на півдні Польщі.

Блокування, що тривало декілька годин, за словами протестуючих, мало на меті змусити владу відмовитися від купувати вугілля з РФ, а почати більше використовувати польське вугілля, повідомляє Укрінформ.

"Ми багаторазово зверталися до уряду з вимогою відмовитися від імпорту російського вугілля. І багаторазово отримували обіцянки. Однак, в реальності нічого не відбувається, крім того, що політики й далі декларують і заявляють, а в нас і надалі біля шахт цілі насипи нашого вугілля",- заявив лідер профспілки «Серпень 80» Богуслав Зєнтек.

У блокуванні брало участь майже 300 шахтарів з кількох профспілкових об’єднань. Польські гірники задекларували, що й надалі протестуватимуть таким чином проти імпорту вугілля.

Компанія PKP LHS, яка обслуговує заблоковану протестувальниками колію, повідомила, що для страйку не було підстав, оскільки в січні-лютому цього року компанія не приймала вугілля з Росії.

Уже вдруге в цьому році польські шахтарі блокували колії, протестуючи проти експорту вугілля з Росії. Зокрема, наприкінці січня шахтарі блокували колії до електростанції «Лазіска» в Сілезькому воєводстві.

За інформацією заступника міністрів державників активів Адама Гавенди, торік до Польщі було імпортовано 16,7 млн тонн кам’яного вугілля, при цьому з Росії – 10,8 млн тонн. В 2019 році вугілля з Росії було імпортовано на 2,5 млн тонн менше, ніж в 2018 році.

Крім обмеження імпорту вугілля з-за кордону, польські шахтарі вимагають збільшення зарплат на 12%.

Польська гірнича група є найбільшою вугільною компанією в ЄС і об’єднує кільканадцять шахт та виробничих підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus