USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі планують перевіряти все зерно з України, яке йде транзитом до інших країн

12 Лютого 2024 14:28
Польські служби перевірятимуть на кордоні все українське збіжжя, яке йде транзитом через країну до інших країн та портів.

Про це в понеділок в інтерв’ю PAP повідомив заступник міністра сільського господарства і розвитку села РП Міхал Колодзєйчак, передає Укрінформ.

«Сьогодні підуть чіткі вказівки, що ми перевірятимемо все збіжжя на кордоні (з Україною, – ред.), яке підлягає пломбуванню, підлягає експорту, і є тільки транзитним збіжжям», – заявив Колодзєйчак.

Заступник міністра пояснив, що це робитиметься тому, що після того, яке це збіжжя потрапляє транзитом до Німеччини і там з’ясовується, що воно поганої якості, то воно «на 99% повертається до Польщі вже як європейське збіжжя». Він додав, що схожі випадки є також в портах.

Читати ще: Польські фермери розпочали акцію протесту перед пунктом пропуску «Зосін-Устилуг»

«Це збіжжя не повертається в Україну, а до Польщі», – наголосив Колодзєйчак.

Він зазначив, що звернеться щодо отримання детальних даних про українське збіжжя, яке було повернуте до Польщі як неякісне з Німеччини та портів.

Польський урядовець повідомив, що він також доручить створити інформаційну платформу, за допомогою якої польські аграрії зможуть повідомляти про проблеми та порушення в телефонному та онлайн-режимі безпосередньо до міністерства.

Прем’єр Польщі Туск своє чергою у неділю заявив, що наростаючі економічні проблеми, зокрема, ситуація на кордоні з польськими аграріями і перевізниками, може призвести до зростання антиукраїнських сентиментів у Польщі. Глава польського уряду також зауважив, що слід знайти відповідь на питання, чому, попри ембарго, все ще багато агропродукції з України перетинає кордон, і в цьому контексті слід звернути увагу на роботу прикордонних служб. Туск поінформував, що вибіркові перевірки щодо вантажних перевезень розпочалися також на польсько-литовському кордоні. Він підкреслив, що Варшава стежитиме також за польсько-литовським кордоном у контексті можливого потрапляння до Польщі українських агропродуктів.

Як повідомляли, поліція польського міста Хелм з’ясовує деталі інциденту, який стався з фурами з українським зерном біля прикордонного пункту пропуску в Дорогуську. За даними поліції, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цікавий Показати IP 12 Лютого 2024 15:12
Чи перевіряють кошти, які надійшли в Україну за продане збіжжя і кому?
Клава Показати IP 13 Лютого 2024 04:00
поляки могли б економити на експертизі зерна, котре, втричі більше за об"ємами, безперешкодно постачається через рб з рф, адже воно може бути викрадене в Україні.. (повідомлялось, про відібрані з висипаного біля Дорогуська проби зерна)..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus