USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Польщі почали затримувати нелегально працюючих українців

24 Лютого 2018 23:46
На території Польщі прикордонники проводять масові перевірки підприємств для виявлення нелегального працевлаштування іноземців. При цьому найчастіше жертвами нечесних роботодавців стають громадяни України.

Про це повідомляє Соцпортал з посиланням на Радіо Польща.

«На днях співробітники Прикордонної служби провели перевірку агентства з працевлаштування в Гданську. Агентство нелегально працевлаштувало 134 іноземців, в тому числі 126 громадян України та 8 громадян Білорусі», - повідомив прес-секретар морського командування Прикордонної служби капітан Анджей Юзьвяк.

При цьому санкції в такому випадку загрожують як нечесним власникам, так і незаконно найнятим працівникам. Власникам агентства загрожує штраф до 30 тис. Злотих (близько 241 тис. Грн за поточним курсом), а нелегально працевлаштовані українці і білоруси будуть змушені покинути територію Польщі.

У 2017 році Польща надала українцям 1,7 млн ​​тимчасових дозволів на роботу.

Зазначають, що з початку 2018 року в Польщі змінилися умови оформлення сезонних працівників-іноземців. Заяви польських підприємців про намір доручити роботу іноземцю замінили платними дозволами на сезонні роботи, які не можуть тривати довше 9 місяців протягом календарного року, термін відраховується з дати в'їзду іноземця в Польщі. Дозвіл на роботу коштуватиме 30 злотих (близько 240 грн).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus