USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі показали відео білоруських силовиків на кордоні зі снайперськими гвинтівками та РПГ

11 Листопада 2021 10:23
Білоруських силовиків, які перебувають на білорусько-польському кордоні, відправили контролювати потоки мігрантів у бік ЄС зі снайперськими гвинтівками та РПГ.

Відео з кордону, який останній тиждень через дії режиму Лукашенка штурмують біженці, опубліковано на сторінці Міноборони Польщі у Twitter.

«Демонстрація влади з боку білорусів. Деякі солдати спеціально показуються зі снайперськими гвинтівками і гранатометами», – йдеться у дописі.

На відзнятому поляками ролику люди у військовій формі зі зброєю у руках ходять за колючим дротом по інший бік польської території.
Як повідомлялося,Литва і Латвія, а також Польща та Естонія звинувачують владу Білорусі у використанні нелегальних мігрантів як зброю в так званій гібридній війні проти ЄС.

Міграційна криза на кордоні Білорусі з Литвою, Польщею, Латвією триває з серпня. Три країни звинувачують Білорусь у навмисне створеному міграційному тиску в межах гібридних дій проти них як країн ЄС.

8 листопада біля кордону з Польщею зібралося близько 10 тисяч мігрантів, які здійснили спробу силою перетнути рубіж, що викликало опір з боку польських військовослужбовців та прикордонників.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн закликала країни-члени запровадити розширені санкції проти режиму Лукашенка, який використовує мігрантів як інструмент для політичного тиску на ЄС.

Кордон Польщі з Білоруссю на сьогодні захищають близько 13 тис. військовослужбовців з чотирьох армійських дивізій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus