USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Польща зібрала на кордоні з Білоруссю 13 тисяч військових

9 Листопада 2021 22:36
Кордон Польщі з Білоруссю на сьогодні захищають близько 13 тис. військовослужбовців з чотирьох армійських дивізій.

Про це заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блаща на надзвичайному засіданні Сейму щодо міграційної кризи на кордоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

За словами міністра, нинішня ситуація на кордоні з Білоруссю є «найбільшим тестом для польських служб за кілька десятиліть».

Він підкреслив, що на кордоні з Білоруссю зараз перебуває близько 13 тис. військовослужбовців з усіх чотирьох дивізій польської армії. Вони допомагають прикордонникам на всій протяжності цієї ділянки рубежу.

Блащак зазначив, що режим Лукашенка провадить пропагандистсько-дезінформаційну діяльність, що має на меті посіяти недовіру до польської армії і держави та спричинити хаос у країні.

Тим часом державне білоруське інформагентство БЕЛТА повідомило, що військового аташе при посольстві Республіки Польща у Білорусі, полковника Ярослава Кембровського викликали до міністерства оборони РБ. Зокрема, в міністерстві оборони РБ назвали заяви польської сторони про причетність білоруських військовослужбовців до міграційної кризи на кордоні «необґрунтованими та неправомірними», і без «вагомих доказів» білоруська сторона розцінює такі звинувачення як «провокацію щодо збройних сил Білорусі».

У Міноборони РБ також вважають, що для збільшення кількості польських військових біля кордону «відсутня об’єктивна аргументація».

Як повідомлялося, міграційна криза на кордоні Білорусі з Литвою, Польщею, Латвією триває з серпня. Три країни звинувачують Білорусь у навмисне створеному міграційному тиску в межах гібридних дій проти них як країн ЄС.

8 листопада біля кордону з Польщею зібралося близько 3-4 тисяч мігрантів, які здійснили спробу силою перетнути рубіж, що викликало опір з боку польських військовослужбовців та прикордонників.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн закликала країни-члени запровадити розширені санкції проти режиму Лукашенка, який використовує мігрантів як інструмент для політичного тиску на ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 10 Листопада 2021 08:36
Польша и ЕС. Это ведь ВАША проблема, а не проблема Белоруссии.Люди ХОТЯТ попасть в Германию. Почему, через ВСЕ границы Евросоюза мигранты ВАЛЯТ колоннами и на кораблях, а через границу Польши НЕЛЬЗЯ. Биполярная миграционная политика в действии.
... до Анонім Показати IP 11 Листопада 2021 14:15
получи у путлєра таракан+лапті-балалайку з баяришніком і іграй
123 Показати IP 10 Листопада 2021 12:50
Це проблема Білорусії, яка дозволяє так званим, проплаченим "російськими братами" і їхніми ж літаками доставленими з Туреччини та інших країн, мігрантам потрапляти на свою територію. Чому Росія не хоче доставляти "ущімлених російськомовних" мігрантів відразу в Німеччину, або, як виняток, надати прихисток такій кількості мігрантів в своїй процвітаючій країні, а розказує мігрантам небилиці? Наобіцяти бідним людям золоті гори, здерти з них останні копійки, кинути на призволяще в білоруських лісах і обвинуватити всіх крім себе - політика Кремля (Лукашенку це не потрібно, але дядько вже ні на що в "своїй" країні не впливає.....
123 Показати IP 11 Листопада 2021 10:48
Чому Лукашенко надає дозвіл на прибуття в його країну мігрантів з далеких країв і чому ці мігранти не прориваються в "процвітаючу" Росію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus