USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Польщі розповіли, чи будуть депортувати військовозобов'язаних українців

11 Січня 2024 10:20
Польща не збирається депортувати військовозобов’язаних українців, але готова створити умови для того, щоб вони самі повернулися в Україну.

Таку думку висловив голова Комітету у закордонних справах Сейму Павло Коваль виданню Sestry.

Коваль вважає, що депортувати українців, які на батьківщині підлягають мобілізації, протизаконно.

«Потрібно задіяти механізми, щоб молоді українці, які можуть боротися, повернулися в Україну. Тобто потрібно подбати, щоб при отриманні дозволів на роботу, продовження терміну перебування, на партнерських умовах відбувалася перевірка, чи можуть люди бути мобілізованими в Україні», – вважає він.

Читати ще: Українців, які виїхали за кордон за підробними довідками, можуть екстрадувати, – Арахамія

За словами Коваля, якщо відповідь позитивна, то таким українцям можуть просто відмовити в прийомі на роботу, а також у продовженні статусу тимчасового захисту і виплаті допомоги.

«Природно, що людина без роботи, без грошей і на нелегальному становищі довго в країні не протримається», – зазначив він.

Нагадаємо, Верховна Рада разом з оборонними відомствами країни працює над підготовкою законопроекту про мобілізацію чоловіків за кордоном.

В уряді Німеччини вже заявили, що не будуть змушувати українців повертатися для служби в армії. Пізніше стало відомо, що Естонія готова видавати Україні військовозобов’язаних біженців.

Читати ще: Як лучани ставляться до переселенців і чоловіків, які виїхали за кордон
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ірина Показати IP 11 Січня 2024 11:51
Повна дибілами земля польська. Не дасть змогу працювати Польща, дасть змогу Німеччина, Франція, і т.д
Читач до Ірина Показати IP 11 Січня 2024 12:45
Прочитавши оригінал, зрозумів, що цитати маніпулятивно вирвані з контексту. Деякі слова викинуті, а деякі добавлені. Прикро(
Анонім до Ірина Показати IP 11 Січня 2024 14:33
Краще відразу в Америку втікайте, бо європейці швидше українців випруть, ніж самі будуть воювати. Хоча над Америкою теж хмари згущуються. Там важко конкурувати з мексиканцями, то по перше, а по друге, американцям скоро потрібно буде багато солдатів - війни з Китаєм Заходу не уникнути. Все тільки починається. Шукайте шпарини по всьому світу - хто шукає, обов'язково знайде. Звичайно, багатим набагато легше це зробити, наші 'иліти' це показали в черговий раз.
Ірина до Анонім Показати IP 11 Січня 2024 20:08
В моїх словах десь вказано, що до мене це якось відноситься? Просто так не буде, ці слова нічого не варті, як і цей чувак, який це сказав.
Правда Показати IP 12 Січня 2024 05:22
Він просто натякнув,що ухилянтам не місце в їх країні,це зроблять і інші і Німеччина і Франція...і це вірно,бо свою землю і свій дім потрібно захищати.Яке може мати позитивне відношення до ухилянтів,дизертирів і зрадників-презирство.Пора додому.Для коментуючих.Ні.Пишу не з "окопа".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus