USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі розслідують роль ексканцлера Німеччини у війні в Україні

12 Травня 2023 07:45
Прокуратура Польщі розпочала розслідування щодо колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера – її цікавить роль друга російського президента в підготовці повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це, як повідомляє «Європейська правда», зі своїх джерел дізналась польська радіостанція RMF FM.

За інформацією ЗМІ, прокуратура Польщі отримала повідомлення про можливе вчинення Шредером кримінального злочину й розпочала розслідування, яке досі триває. Його веде Мазовецький відділ Національної прокуратури з питань організованої злочинності та корупції.

«Згідно з документами, отриманими слідством, німецький політик міг використовувати посади в російському енергетичному секторі для подальшого тиску на країни ЄС та Україну», – пише RMF FM.

Також слідчі з’ясовуватимуть, яку роль ексканцлер ФРН відіграв у «підготовці до вторгнення» Росії, бо попри його початок «Шредер не дистанціювався від Кремля і продовжував обіймати посади в російських енергетичних компаніях».

Кілька днів тому Шредера згадували у ЗМІ через те, що він відвідав прийняття в російському посольстві в Берліні з нагоди річниці перемоги Радянського Союзу над Німеччиною у травні 1945 року.

Як відомо, Шредер був канцлером з 1998 по 2005 рік і лідером СДПН з 1999 по 2004 рік. Після того як його усунули з посади глави уряду, він багато років працював у російських енергетичних компаніях і досі вважається другом Путіна.

Читати ще: Ексканцлер Німеччини Шредер після тиску пішов із «Роснєфті»

Шредер зустрічався з Путіним у Москві через кілька тижнів після початку війни, а потім ще раз у липні 2022 року. Після кожної зустрічі він запевняв, що Москва буцімто зацікавлена у припиненні війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus