USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Європарламент ухвалив ультиматум щодо Шредера: або Роснафта, або санкції

19 Травня 2022 23:16
Європейський парламент сьогодні схвалив резолюцію, де закликав колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера звільнитися з ради директорів Роснафти, повідомляє УНН з посиланням на текст документу.

Резолюція також стосується колишнього міністера закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, яка також входить до ради директорів Роснафти.

В разі відмови проти них мають бути запроваджені санкції.

Європарламент закликає «розширити список осіб, на яких поширюються санкції ЄС, європейськими членами правління великих російських компаній і політиків, які продовжують отримувати російські гроші».

Слід додати, що рішення Європарламенту у цьому випадку, не є зобов’язальним. Однак, попри рекомендаційний характер, воно має на мені подальше внесення згаданих політиків до санкційного списку, що укладається Європейською комісією.

Крім того, як повідомляє видання Spiegel, Шредер вже залишився без державного фінансування його офісу у бундестазі. За рішенням комітету бундестагу з бюджету, цю статтю видатків скоротили. Минулого року витрати на співробітників Шредера та їхні відрядження становили 419 тисяч євро, витрати на оренду приміщень та їх меблювання не враховувалися. Ймовірно, що після такого рішення роботу офісу буде припинено.

77-річний Шредер є головою комітету акціонерів Nord Stream AG і президентом ради директорів Nord Stream 2 AG, а також головою наглядової ради російської державної енергетичної компанії «Роснефть» (з 2017 року, його переобрали на цю посаду лише на початку червня 2021 року). Напередодні стало відомо, що друга президента Росії Путіна висунули кандидатом до складу наглядової ради держкомпанії «Газпром», річні загальні збори якої заплановані на 30 червня. Шредер має замінити Тимура Кулібаєва, зятя колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Шредер є єдиним іноземним кандидатом у списку.

Шредер є активним лобістом російських інтересів, він обвинувачував Київ у «брязканні шаблями», розкритикував вимоги України щодо поставок зброї, а також давно вимагає скасування санкцій проти РФ. Експолітик до того ж звинуватив НАТО у розгортанні російських військ на кордоні з Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus