USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі скасували кримінальну відповідальність для лікарів при лікуванні COVID-19

23 Жовтня 2020 20:52
Сейм Польщі прийняв закон, що скасовує кримінальну відповідальність для лікарів, які допустять ненавмисну помилку при лікуванні пацієнтів з COVID-19.

Про це в четвер, 22 жовтня, повідомляє Корреспондент.net з посиланням на ТАСС.

«Поправка передбачає, що якщо лікар, який лікує пацієнта з коронавірусом, здійснює ненавмисну ​​лікарську помилку, яка не призводить до тяжких наслідків для пацієнта, його не каратимуть», – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що рішення підтримали 423 депутати, проти були 11, 9 утрималися.

У новому законі також передбачені заходи щодо підвищення зарплат медикам, які працюють з хворими з COVID-19, послаблення в нормах працевлаштування медичного персоналу, зокрема в процедурах допуску до цієї роботи іноземців.

Наступного тижня закон буде розглянутий Сенатом (верхньою палатою парламенту), після чого відправиться на підпис президента.

Швидкість поширення інфекції в Польщі в останні два тижні швидко зростає, і зараз встановилася на дуже високому для країни рівні – понад 10 тис. хворих на день.

На даний момент в Польщі кількість виявлених випадків інфікування коронавірусом досягла 214 тис., 4 тисячі, які заразилися, померли, понад 102 тисячі одужали.

У четвер був зафіксований черговий максимум – за добу виявили 12 107 нових випадків зараження.

У республіці введено повсюдний масковий режим і ряд інших обмежень, спрямованих на протидію поширенню коронавірусу.

Раніше повідомлялося, що у Варшаві відкриють два тимчасові госпіталі для пацієнтів з COVID-19. Перший з них буде знаходитися на національному стадіоні і зможе вмістити до тисячі ліжок. Місце для другого ще шукають. Також госпіталі планують відкрити в інших польських містах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 23 Жовтня 2020 21:13
А яка може взагалі бути кримінальна відповідальність за НЕНАВМИСНУ ПОМИЛКУ? В нашому Кримінальному кодексі існує поняття професійного ризику, який виключає відповідальність лікаря. Кримінал настає лише за НЕНАЛЕЖНЕ виконання лікарем своїх обов'язків, тобто за злочинну недбалість, але аж ніяк не за помилку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus