USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Польщі вводять «години пенсіонерів» через епідемію COVID-19. Що це означає

11 Жовтня 2020 13:16
У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації щодо коронавірусу уряд Польщі вирішив ввести спеціальні години для літніх людей.

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє Кореспондент з посиланням на видання wpolityce.pl.

Моравецький пояснив, що молоді люди набагато рідше потрапляють до лікарні з коронавірусом і вмирають від хвороби. Щоб мінімізувати контакти людей похилого віку, польський уряд вирішив повернути спеціальні обмеження.

«Ми наполегливо закликаємо людей похилого віку залишатися вдома. Я хочу сказати, що сьогодні ми вводимо години для людей похилого віку – як і навесні, з 10:00 до 12:00. Нехай в цей час люди похилого віку роблять покупки», – сказав прем’єр.

Нововведення набуде чинності з четверга, 15 жовтня.

У Польщі чотири дні поспіль фіксують рекордні показники щодо коронавірусу. У польських лікарнях від COVID-19 лікуються понад 4,4 тисяч осіб. В країні відновлюють масковий режим в суспільних місцях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанка Показати IP 11 Жовтня 2020 15:19
А чому у нас не можна так зробити? Великі торговельні мережі проти?
Юлія до лучанка Показати IP 11 Жовтня 2020 16:18
А для чого? Це обмеження свободи людини, порушення конституційних прав. Люди навіть не усвідомлюють і не задумуються над тим що навколо відбувається сприймають це за норму. Завтра вам дозволять виходити надвір тільки в певні години а ви будете мовчати , бо ж. Нібито піклуються про вас!
лучанка до Юлія Показати IP 11 Жовтня 2020 16:58
Не треба тут високопарних фраз. Якщо незначні обмеження дійсно зможуть зберегти чиєсь життя, то чому б і ні. Але ж вам головне ви і ваші оманливі "свободи". Відношення до найбільш вразливих верств суспільства і показує розвиток і моральність нації ,а не можливість будь-коли сходити в магазин, бо "маєте право". Хай чужа бабулька помре, зате ваші "свободи" будуть дотримані.
Нунну Показати IP 11 Жовтня 2020 18:18
Високі фрази тут ні до чого . Людина сама повинна обирати куди їй ходити і коли, в цьому випадку я лише на стороні пенсіонера. Ви користуєтесь фразами взятими з ТВ, але не користуєтесь доказовою базою. А істина якраз у тому що обмеження які діють на даний час не зупиняють короновірус, а роблять людей вразливими фізично і морально . Якраз кращі світові вчені говорять про відміну карантинних заходів, але дурні їх підтримують, бо нічого окрім телебачення не дивляться (
лучанка до Нунну Показати IP 11 Жовтня 2020 20:06
Позиція "світових вчених" у вашій інтерпритації не є вірною.У країнах "світових вчених" медицина інша, відповідно, і смертність інша. На значне зростання кількості хворих, які потребують госпіталізації (а це якраз пенсіонери), не розраховані наші лікарні, і вартість одного дня лікування в стаціонарі від 2 до 6 тис. грн ,думаю, і для вас не є маленькою.У всіх є ці гроші? А "світові вчені" в один голос говорять про потребу ізоляції чи обмеження контактів якраз старих і хворих людей. А вони все одно підуть до магазину.То чому не виділити їм час? Можу помилятись, я не вірусолог, як ви, але вуха маю і розумію почуте. При значному зростанні кількості хворих, знову сядемо всі на карантин. То, може, хоч якось стримаємо ріст важкохворих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus