USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Польщі ставлення до українців найгірше за 10 років. Опитування

13 Березня 2018 10:56
Ставлення громадян Польщі до українців суттєво погіршилось. Кількість громадян, що ставляться до східних сусідів з антипатією, суттєво перевищує кількість тих, хто виявляє до українців прихильність.

Як повідомляє «Європейська правда», посилаючись на видання Gazeta Prawna, про це свідчать результати соцопитування, проведеного в Польщі Центром дослідження громадської думки (CBOS).

Так, лише кожний четвертий має позитивне ставлення до українців (24%), тоді як антипатію відчувають 40% опитаних.

Зазначається, що ставлення до українців, а також до німців серйозно погіршилось і сьогодні є найменш прихильним за останні десять років.

Автори дослідження стверджують, що у порівнянні з минулим роком ставлення поляків погіршилося практично до всіх націй, які включили до опитування.

Найбільше поляків симпатизують чехам, італійцям, американцям, британцям, словакам та угорцям. Найменше – росіянам, ромам та арабам.

Відповідно до аналізу дослідників, ставлення до інших народів пов'язане перш за все з рівнем освіти та розміром місця проживання. Респонденти, які були більш освіченими, висловлювали симпатію іншим народам. Випускники університетів теж відносно неохоче заявляли про антипатії. Крім того, жителі великих міст частіше виявляли симпатії до іноземців.

Нагадаємо,загострення в українсько-польських стосунках сталося на тлі прийняття в Польщі закону про Інститут національної пам’яті, який в ЗМІ назвали законом про заборону «бандеризму». Він передбачає кримінальну відповідальність за «заперечення злочинів українських націоналістів».

Раніше польські урядовці неодноразово дорікали українській стороні через її бачення історичних обставин першої половини ХХ століття, зокрема - вшанування очільника ОУН Степана Бандери як одного з борців за незалежність країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Jan Показати IP 13 Березня 2018 11:17
Nic dziwnego....czego oczekiwać od Pisowskiej ciemnoty...Kaczyński i rodaków na sorty podzielił. Oni wiadomo -należą do tego najlepszego...pozostałe to lewactwo .No nic , bracia Ukraińcy...oni ne nazwawszy jak u was mowia u koryta ...
Бля Показати IP 13 Березня 2018 11:46
яка ж дурня(( Дослідники х.рові, ділом займіться.
Алік Показати IP 13 Березня 2018 12:26
Та це ж правда. Наших там за наймитів тримають, а якщо високі б посади займали то поляк буде злий ще більше. Багато поляків змшені втікати в багатші країни за заробітками, а наші українці працюють у наймах горбатяться, бо українська влада своїм людям не забезпечує нормальних зарплат і роботи немає. Випускають з вузів а потім не влаштуватись нікуди .
Ljc до Алік Показати IP 13 Березня 2018 12:45
Досить нити -набридли! Влада те, влада це - ср..ку влада вам не має підтирати? Маєте руки ноги голови, то ворушіться.
Анонім Показати IP 13 Березня 2018 12:50
А ви як думали,полякам с?аки лизати і щоб вас поважали?Голодранці.Ніколи нас ніде не любили на заробітках.
111 Показати IP 13 Березня 2018 13:13
Це все провокація влади вони вже задовбалі йздили люди в росію на заробіткі власті пере?рали все тепер пойхали на европу на заробіткі то вони начали і там лякати і озлоблювати людей задовбали вже самі заробляють міліони а за простих людей йх жаба давить шо зароблять більше як в украйні коли це вже закінчиця
Степан Показати IP 13 Березня 2018 13:40
Я шо не зайду новини почитати, то когось з наших в Поляндії отп"здили або ще щось таке...)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus