USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі хакери зламали систему керування потягами: увімкнули гімн Росії та виступ Путіна

27 Серпня 2023 09:08
Агентство внутрішньої безпеки Польщі розслідує хакерську атаку на залізничну мережу країни, яка призвела до перебою в русі.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на польські ЗМІ.

Відзначається, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі (ABW) і поліція розслідують несанкціоноване використання системи, задіяної в управлінні залізничним рухом.

Як пише Gazeta Wyborcza, хакери використовували залізничні частоти для передачі сигналу, який спричинив аварійну зупинку понад 20 поїздів на північному заході Польщі. Також вони транслювали гімн Росії та фрагмент промови Путіна.

Заступник координатора спецслужб Станіслав Жарін підкреслив, що Польща до будь-якого такого втручання ставиться серйозно, враховуючи недавні спроби Росії дестабілізувати ситуацію в країні.

«Подібні спроби робляться Російською Федерацією у співпраці з Білоруссю, і в тому числі з цієї причини ми не недооцінюємо будь-які сигнали, які надходять в ABW», – сказав він.

Польща розглядає останні провокації з транспортною мережею як можливі акти диверсії з боку РФ

Раньше у місті Жешув на півдні Польщі було зафіксовано спалах небезпечного легеневого захворювання – легіонельозу. Агентство внутрішньої безпеки Польщі з’ясовує, чи міг спалах цієї хвороби бути актом саботажу, враховуючи роль міста як вузла для військових поставок НАТО в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ПТН ХЛО Показати IP 27 Серпня 2023 13:05
Та відріжте вже ту срану расєю від світового інтернету і хай сидять у своєму внутрішньому чебурнеті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus