USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі страйкують українські робітники

7 Лютого 2017 11:09
Cтрайк розпочали у Варшаві українські робітники – члени профспілки "Трудова Солідарність", – повідомляє Польське радіо.

Одночасно в Києві біля посольства Польщі в Україні профспілка "Трудова Солідарність" 6 лютого провела акцію на підтримку українських страйкарів у Польщі.

Причиною для цього стало порушення прав українських працівників у Польщі. Українцям пообіцяли заробітну плату та офіційне оформлення на роботу, натомість роботодавець, усупереч польському законодавству, відмовився видати на руки працівникам договори і дозволи, які вони підписали.

Українські будівельники за підтримки українського профспілкового руху "Трудова Солідарність" та польської "Фундації Віталія Махинька щодо захисту трудових прав" ухвалили рішення зупинити свою роботу та для захисту своїх прав оголосити страйк. До українських працівників виявили бажання приєднатися польські будівельники, права яких також порушуються.

У цей час у Києві голова профспілкового руху "Трудова Солідарність" Віталій Махинько під час акції вручив петицію з вимогою до посла Республіки Польща в Україні Яна Пєкло особисто втрутитись у цю справу, і допомогти українським та польським будівельникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинянин Показати IP 7 Лютого 2017 23:05
Так пускай на Украину приезжают и тут работают
українець Показати IP 9 Лютого 2017 22:17
Та втікайте далі в Європу за таке ставлення. Нехай сірійці там працюють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus