USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Польщі затримали українця за підготовку до теракту

11 Грудня 2019 10:25
Агенція внутрішньої безпеки (ABW) Польщі на вимогу прокуратури країни затримала українця, який планував підірвати начинений вибухівкою автомобіль біля торговельного центру у місті Пулави на південному сході Польщі.

Про це повідомив прокурор відділу Національної прокуратури у Любліні Мацей Флоркевич, передає Укрінформ з посиланням на RMF24.pl.

За словами прокурора, «затримана особа останнім часом сильно радикалізувалася, а близько двох місяців тому перейшла в іслам, отримавши ім’я Мохамед». Чоловік зустрічався з багатьма особами, які могли допомогти йому у проведенні теракту, збирав різноманітні хімічні речовини, вивчав в Інтернеті матеріали про саморобні вибухові пристрої. Він також планував купити автомобіль, який мав бути використаний для здійснення теракту.

Чоловік проживав у Пулавах, а також часто бував у Варшаві. У польській столиці він перебував у середовищі іноземців, які, за словами польських правоохоронців, представляють радикальний підхід до принципів ісламу, утримував близькі контакти з іноземцями, зокрема з Таджикистану, а також громадянами Росії чеченської національності. Представники ABW також провели обшуки у помешканнях цих іноземців.

Громадянина України було затримано 4 грудня, а 6 грудня його було тимчасово арештовано. Йому загрожує до 5-ти років ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 11 Грудня 2019 14:58
чомусь не чутно від польських очільників належної оцінки фактам сплюндрованих могил українців, знищених храмів, поруйнованих пам"ятників.. вперед з повернутою назад гловою ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus