USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українці стало менше заробляти у Польщі

27 Квітня 2016 12:50
Українців у Польщі стало вдвічі більше, але заробляти вони стали менше. Про це йдеться у сюжеті ZIK.

Заробітки українців у Польщі суттєво зменшилися. За минулий рік наші громадяни у сусідній країні заробили близько 2,2 млрд. доларів. Ще недавно глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявляв, що українці заробили у його державі близько 5 млрд євро.

Кількість українців, які працювали у Польщі минулого року, порівняно з 2014 роком, зросла на 100%. Однак вони заробили удвічі менше коштів, ніж озвучують офіційні особи сусідньої країни. При цьому самі поляки, які їздять на заробітки в Німеччину і Великобританію, 2015 року заробили 4,2 млрд доларів.

Нагадаємо, українські заробітчани роблять значний вклад в економіку нашої країни, справно постачаючи її валютою. Щороку вони переказують із-за кордону суму, співмірну з третиною Державного бюджету України. За останні п’ять років 6-8 млн українців, які працювали за кордоном, переказали через банки та міжнародні платіжні системи майже $ 30 млрд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
колясік Показати IP 27 Квітня 2016 13:19
Клято робимо а платять мізерно, а лікті і ноги там можна поздирати і руки, здоров"я там ще залишаємо, а все влада наша їм аби в європу щоб ми там як раби робили і їм на кварплату грошики привозили
ВОВК до колясік Показати IP 27 Квітня 2016 21:16
а ти забастовку зроби налякай пана

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus