USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У порту Бейрута через місяць після вибуху спалахнула масштабна пожежа

10 Вересня 2020 21:03
У порту Бейрута (Ліван) у четвер, 10 вересня, знову спалахнула масштабна пожежа. Попередньо загоряння виникло на складах шин і паливно-мастильних матеріалів.

Як повідомив телеканал «Аль-Арабія», на місце інциденту прибуло безліч пожежних екіпажів. Вони намагаються локалізувати вогонь, пише Обозреватель.

Президент Лівану заявив, що пожежа могла статися через навмисні дії.

«Пожежа могла початися через використання болгарки під час ремонту», - заявив ліванський міністр праці.

Половину столиці Лівану затягло димом через пожежу в порту.
Прилеглий до порту Бейрута район Джеммейзі майже спорожнів через пожежу. Жителі втекли, побоюючись наслідків. Після вибуху 4 серпня саме цей район постраждав найбільше.
Пожежа в бейрутському порту після декількох годин гасіння тільки посилилася. Президент Лівану екстрено скликав радбез.
До ліквідації загоряння залучили вертольоти. Головну трасу ліванської столиці задля безпеки перекрили військовослужбовці.

Ситуацію ускладнює сильне задимлення – в небо йдуть цілі стовпи чорного диму – і завали на місці НП, що залишилися від попереднього вибуху. Про потерпілих поки ніякої інформації немає.
Увечері 4 серпня у порту Бейрута стався вибух. За попередньою інформацією, вибухнули 2750 тонн нітрату амонію (аміачної селітри), які шість років зберігалися в порту без дотримання заходів безпеки.

Читати ще: Гірше за війну. Що відбувається в Бейруті після вибуху та чому це фатальне потрясіння для Лівану

За останніми даними, загинули 157 осіб, постраждали близько 5 тисяч людей.

У результаті руйнувань понад 300 тисяч мешканців столиці Лівану залишилися без домівок. Губернатор Бейрута Марван Аббуд заявив, що збитки від вибуху у порту можуть сягнути 15 мільярдів доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus