USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У пошуках правди лучанин підняв півуряду і генпрокуратуру

6 Грудня 2013 22:10
Про пенсіонера Івана Якимука знають тепер не лише в Луцьку. Бо замість покірно виконувати вказівки комунальників, чоловік став добиватися свого законного права, інформує Волинська газета.

Знайомство з Іваном Івановичем розпочалося з листа до редакції, в якому чоловік висловив обурення з того, «як виконавчий комітет Луцької міської ради, ДКП «Луцьктепло» та КП «Луцькводоканал» «розводять» споживачів при періодичній повірці, обслуговуванні та ремонті квартирних засобів обліку води».

Іван Якимук – колись військовий, а нині – пенсіонер. На заслужений відпочинок вийшов у званні підполковника.

У 2010-ому чоловік отримавлист від ДКП «Луцьктепло». У ньому йшлося, що оскільки в пана Якимука лічильники експлуатуються вже більш як 4 роки, то засіб обліку води потребує повірки. І для того власник квартири має запросити комунальників, аби склали акт, потім звернутися в сервісний центр «Луцьктепла», здійснити демонтаж, повірку й монтаж лічильника. А після всіх цих клопотів ще й гроші заплатити.

Це обурило чоловіка. Адже електрики чи газова служба відповідальність за облік і повірку лічильників узяли на себе, а «Луцьктепло» це переклало на своїх же клієнтів. Крім того, у ДКП не згадали про пільги в оплаті за повірку, які для Івана Якимука гарантує Закон України «Про статус ветеранів війни», як учаснику бойових дій (75% знижки в оплаті комунальних послуг).

Протягом трьох років Іван Іванович куди тільки не звертався: в Луцьку міську раду, Волинську облдержадміністрацію, прокуратуру Луцька та особисто до прокурора області, писав у секретаріат Кабінету Міністрів і до глави уряду Азарова, навіть у Вищому адміністративному суді України підтримку знайшов. Однак…

На думку пенсіонера, закони так хитромудро написані, що обійти їх, водночас не порушивши, –легко. Тож у відповіді на свій лист Іван Іванович виявив, що «ігнорується закон у тому, що індивідуальні прилади обліку води, встановлені в квартирах, які є власністю споживача, можуть бути повірені за рахунок виконавця житлово-комунальних послуг, якщо ця послуга включена до тарифу та передбачена договором на надання житлово-комунальних послуг».

«Включення до тарифу» – питання дуже цікаве! – наголошує Іван Якимук. – Було би зручно, щоби плату за повірку лічильників розбили на весь міжповірочний період (розділіть 50-80 гривень на 48 місяців – вийдуть копійки). Тому про «включення до тарифу» я запитав у одного із заступників нашого мера. Знаєте, що він сказав? Що не всі люди можуть на таке погодитися. Не у всіх квартирах є лічильники. Якщо є, то їх може бути від одного до чотирьох і т.д. і т.п.

Хіба це вагомі причини? Якби захотіли, легко би все з’ясували й могли би оплату за повірку чи виписати окремою графою у квитанції (як вивіз сміття), чи приєднати до вартості гарячої/холодної води. Але вони такого не роблять. І не зроблять! Бо це стане комунальною послугою, на яку автоматично поширяться пільги! А якщо порахувати, у скількох наших пільговиків є лічильники і яких сум тоді недорахується «Луцьктепло», все стає зрозумілим», - стверджує чоловік.

Але Іван Іванович таки зняв лічильники, здійснив повірку й за неї заплатив. Але це, каже, лише тому, що рідних пошкодував.

«Ви ж знаєте: якщо вчасно не здійснити повірку, то «Луцьктепло» буде нараховувати плату за гарячу воду не за показниками лічильника, а за кількістю прописаних у квартирі людей. У чому й переконався, отримавши квитанцію за жовтень. Попри те, що нас із дружиною проживає лише двоє, за гарячу воду минулого місця ми заплатили майже 400 гривень. Причина – дев’ятеро прописаних осіб», - розповідає лучанин.

Одначе сокиру війни Іван Іванович не ховає. Зараз, каже, справа з обліком води перебуває у прокуратурі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
lola Показати IP 6 Грудня 2013 22:49
Молодуць дядько. Щоб здійснити ту повірку треба не в одні ноги вкланятися, ще й гаманця відкрити. Але думаю навряд чи йому вдасться довести що "Луцьктепло" шахраюють.
111111 Показати IP 6 Грудня 2013 23:10
ВІТАЮ ВАС ІВАН ІВАНОВИЧ. ПРАВИЛЬНО РОБИТЕ. СКОРО ВСІ ТАК ПОЧНУТЬ РОБИТИ.
Александр Показати IP 7 Грудня 2013 07:28
Немного в сторону...Иван Иванович, а можно у вас прописаться? Десятый прописанный не помешает? С паспортным столом вы не ведете войну?
ор Показати IP 7 Грудня 2013 08:51
про реальний стан справ у ДКП "Луцьктепло" читиайте у нижчеприведеній статті, особливо цікаві коментарії. http://www.volynnews.com/news/city/dkp-lutskteplo-reformuiut/
Героям слава! до ор Показати IP 9 Грудня 2013 22:09
Пишаюся Вами, Іван Іванович! От якби таку потужну енергію та в мирне русло! Шкода що на Луцьктепло не має такого співробітника. Може ви б навчили як писати куди слід, про те, що з працівниками роблять. А то як щось до пуття зробити, так і нікому...
Анонім Показати IP 7 Грудня 2013 11:23
Шановні межканці Волині! Прошу Вас детально вивчити договір між Вами та Луцьктепло або з територіальними постачальниками тепла та гарячої води. В договорах написано чітко - Зобовязання Виконавця п.19. ч. 3 . - контролювати установлені міжповіркові інтервали, проводити періодичну перевірку квартирних засобів обліку гарячої води і теплової енергії, забеспечувати їх обслуговування та ремонт(у тому числі демонтаж,транспортування та монтаж). Звичайно якщо між Вами заключено договір. Луцьк тепло мені теж погрожували такими санкціями. Я до них звернувся і попросив щоб вони показами рішення судів по данному питанні. На моє здивування юний юрист приніс рішення суду.Юрист почав показувати констатуючу частину рішення,а рішення прикрив. В рішенні було зобовязано Луцьк тепло провести за власні кошти перевірку засобів обліку ,а раніше витрачені Споживачем кошти на перевірку повернути. Звертатись до міської влади не має сенсу, адже це їх підприємстово, а органи прокуратури повинні вивчити чи не списуються ці кошти на такі перевірки.Крім цього ,якщо Споживач має пільги то держава з державного бюджету компенсує їм такі витрати.
обізнаний Показати IP 7 Грудня 2013 20:58
«Включення до тарифу» – питання дуже цікаве! – наголошує Іван Якимук. – Було би зручно, щоби плату за повірку лічильників розбили на весь міжповірочний період (розділіть 50-80 гривень на 48 місяців – вийдуть копійки). Шановні, я дещо знаю як формується тариф. Якби плата за повірку лічильників холодної та гарячої води була включена до тарифу, то крім прямих витрат на демонтаж, повірку, транспортування та монтаж лічильника після повірки були б включені ще й непрямі витрати (як то заробітна плата працівників, адмінвитрати тощо). І тому замість 80 гривень, які зараз платить споживач, повіряючи лічильник самостійно, було б усіх 120 грн. І ВСЕ ОДНО ЦЕ БУЛО Б ЗА КОШТИ СПОЖИВАЧА, ТІЛЬКИ ДОРОЖЧЕ! То краще нехай Іван Іванович і йому подібні "знавці законів" поставлять вдома копилку, на якій напишуть "На повірку лічильника" та щомісяця вкидають туди по 2 гривні, якщо вже не хочеться платити відразу всю суму. Буде дешевше і спокійніше. Взагалі не розумію в чому тут проблема. Але прочитавши наступну фразу стало зрозуміло: "Іван Якимук – колись військовий, а нині – пенсіонер. На заслужений відпочинок вийшов у званні підполковника".
Няня Показати IP 8 Грудня 2013 10:02
100%. Мій коментар видалили в якому я писала, що вже заїджена тема. Це просто вигідно журналістам роздувати цю тему, думають що так люди будуть більше довіряти їм чи що?
Анонім Показати IP 9 Грудня 2013 17:06
Нехай уважно вивчить договір та ПКМ №630 від 21 липня 2005р. , Наказ №234 від 29.12.2004р. Державного комітету України з питань ЖКХ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus