USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Повітряних силах прогнозують, що взимку РФ застосовуватиме дрони в рази більше, ніж ракети

27 Листопада 2023 20:20
Російські війська, ймовірно, активніше застосовуватимуть дрони для ударів по Україні, ніж ракети.

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв’ю Новинарні, повідомляє Укрінформ.

Відповідаючи на запитання, до чого слід готуватись українцям цієї зими у контексті обстрілів з боку РФ, Ігнат сказав: «До більшої інтенсивності обстрілів дронами. На мою думку, Росія зараз застосовуватиме дрони в рази більше, ніж ракети».

Він уточнив, що мова про «шахеди», а також FPV-дрони та «ланцети» на лінії фронту.

Читати ще: На Волині вночі збили «Шахеди»

Речник ПС нагадав, що за інформацією Головного управління розвідки МОУ росіяни накопичують ракети, тому ракетні удари ймовірні, але невідомо, наскільки масовані.

За словами Ігната, на сьогодні українська ППО збила 15 ракет Кинджал«, а також десятки балістичних ракет, які летіли на Київ. Patriot себе показав, наголосив він.

Водночас речник ПС зауважив: «Якщо заява про 60 установок Gepard, які нам Штати десь хочуть закупити, втілиться в життя, то це буде серйозне посилення. Тому що нам потрібно захиститись від «шахедів». Нам треба «шахеди» чимось збивати, не витрачаючи зенітні ракети, переважно західні. Дрони – це те, що буде загрожувати нам у великій кількості. Тому потрібне раціональне озброєння, щоб їх знищувати. Потрібні зенітні гармати, такі, як має Gepard та аналогічні системи».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 28 Листопада 2023 10:14
Аналiтики-екстрасенси.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus