USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У Прилуцькій сільській школі відкрили харчоблок

2 Жовтня 2019 12:58
Два роки тому харчування у Прилуцькій сільській школі припинилося через скорочення кількості дітей із малозабезпечених родин та низьку зарплатню кухарів. У Луцьку вирішили прийти на допомогу, зважаючи на те, що вже найближчим часом Луцьк і Прилуцька сільська рада стануть об’єднаною громадою.

Оглянули роботу нового харчоблоку перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, депутат Луцької міської ради Сергій Шкода, голова Ківерцівської районної ради Олександр Гурський.

«Вже близько двох років учні нашої школи не мали повноцінного шкільного харчування, – розповіла директор школи села Прилуцьке Оксана Сущук. – Ми довгий час шукали вихід із ситуації, а отримали допомогу, коли звернулися до міста Луцька. Нам запропонували таку послугу, батьки підтримали пропозицію і ми отримали смачне і якісне харчування, яке забезпечує комбінат учнівського і студентського харчування. Із початком роботи харчоблоку їдальня школи, у якій навчаються 264 дитини, ожила. Діти дуже задоволені, з радістю йдуть їсти, ми навіть не розраховували на таку велику кількість бажаючих. У школі обідають учні з першого по одинадцятий класи».
Тепер у шкільній їдальні села Прилуцьке працюють троє людей. Комбінат шкільного харчування надає таку ж послугу, як і в більшості шкіл Луцька, з аналогічним меню, високою якістю страв та завжди свіжими продуктами.
Яна, учениця 5-А класу розповіла, що страви у їдальні дуже смачні. Інші учениці кажуть – відвідувати їдальню значно краще, ніж носити із собою страви з дому. Якщо раніше діти у школі отримували тільки булочки і чай, то тепер у шкільному меню щоденно по кілька страв, поживних та різноманітних.

«Оскільки Луцьк із Прилуцьким скоро стане однією громадою, ми вирішили зробити перший крок назустріч і організували харчоблок у Прилуцькій школі, – каже Григорій Недопад. – Такий, на перший погляд, невеликий результат співпраці має велике значення для дітей і їхніх батьків. Адже тепер батькам не потрібно готувати ланч-боксів, не потрібно хвилюватися, чи не залишиться дитина голодною, адже у школі учні щоденно будуть отримувати теплі, свіжі та смачні страви.

Конкурс на облаштування харчоблоку виграв комбінат шкільного та студентського харчування, який успішно надає таку послугу в переважній більшості шкіл Луцька. Діти села Прилуцьке тепер матимуть такі ж страви, таке ж меню та високу якість харчування, як і діти в Луцьку. Учні села Прилуцьке дуже задоволені, залюбки смакують новими стравами – і це головне.

Після приєднання Прилуцької сільської ради до Луцька нас усіх чекає велика робота в багатьох напрямках – у медицині, освіті, наданні соціальних послуг, розвитку транспортного сполучення тощо. І хоча процес приєднання триватиме ще близько місяця, ми вже зробили ось такий приємний старт, результатом якого стали задоволені дитячі усмішки».
«Організація шкільного харчування – це той плюс, який вже отримала школа в селі Прилуцьке завчасно, перед приєднанням до Луцька, – зауважив Сергій Шкода. – Комбінат шкільного харчування працює якісно і ми переконалися, що й у школі села Прилуцьке все організовано на найвищому рівні. Сподіваємось, діти будуть отримувати задоволення і заряджатимуться енергією, щоб мати достатньо сил для навчання».
«Сьогодні ми стали свідками дуже гарної події, – розповів Олександр Гурський. – В одній зі шкіл району тепер знялася та соціальна напруга, що існувала через відсутність харчування дітей. Це дуже важливий аспект у шкільному житті і сьогодні маємо прекрасний харчоблок, а отже діти будуть ситими. Цей міні-проект реалізовано з ініціативи Луцької міської ради, а отже майбутнє об’єднання Луцька з Прилуцьким, вже дає свої позитивні результати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus