USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У природному парку на Волині незаконно вирубали понад 600 дерев. Поліція провела обшуки

9 Грудня 2020 19:31
Сьогодні санкціоновані обшуки провели в одному з сіл Ківерцівського району. Кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 246 ККУ.

Про це повідомляє поліція Волині.

Йдеться про незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, якщо це спричинило тяжкі наслідки. У межах цього провадження уже вилучено 48,5 метрів кубічних деревини, яка передана на відповідальне зберігання.

Обшуки проводять поліцейські слідчого управління ГУНП в області та оперативники управління стратегічних розслідувань у чотирьох фігурантів кримінального провадження та на їхніх підприємствах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи підприємств самовільно виписували лісорубні квитки як лісокористувачі та здійснювали незаконну порубку в Ківерцівському національному природному парку «Цуманська пуща» без належних на це дозволів і документів.
Протягом 2020 року спритники, орендувавши частину ділянок, що належать до «Цуманської пущі», яка є об’єктом природно-заповідного фонду, вирубали понад 600 дерев різних порід та діаметрів. Таким чином, тут здійснювалась лісогосподарська діяльність, не пов’язана з цільовим призначенням функціональних зон парку, що є порушенням ЗУ «Про природно-заповідний фонд України». Одні з останніх рубок зафіксовані 4 і 8 грудня: тоді незаконно спиляли 5 дубів, 19 сосон та декілька сотень дерев інших порід.

Читати ще: Масштабні обшуки на Камінь-Каширщині: на обійстях людей шукають незаконну деревину. Відео

«За попередніми підрахунками, розмір шкоди, заподіяної внаслідок порушення законодавства про природно-заповідний фонд на суцільній рубці головного користування, становить понад 2,5 млн грн. Невдовзі фахівці остаточно порахують суму збитку, а винуватцям будуть оголошені підозри», – повідомив начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко.
Під час обшуків за адресами проживання керівників фірм та місцем фактичного знаходження цих юридичних осіб поліція вилучила також документи, плани насаджень, переліки заходів з поліпшення екологічного стану лісосіки та інші речі, що можуть свідчити про протиправну діяльність цих осіб щодо незаконної порубки лісодеревини на території «Цуманської пущі».

Слідчі дії тривають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Активіст Показати IP 9 Грудня 2020 20:01
І в Шацькому парку не відстають. Можете перевірити.
Щиро Показати IP 9 Грудня 2020 20:04
Давно пора тих *дроворубів* відправити на кічу чалитися.... Нехай похлебчуть тюремної юшки.
ха Показати IP 9 Грудня 2020 20:52
в тюрму без суду кретинів
Народна прокуратура Показати IP 9 Грудня 2020 21:20
Знов прокляті міністри з депутатами та іншими київськими чиновниками вирубали ліс чесним і законослухняним полішукам. І де коменти захисників цих зажерливих полішуків про те, що треба спочатку посадити Президента, а не чіпати "бідних простих" селян?
Поліщук до Народна прокуратура Показати IP 9 Грудня 2020 23:27
У вас всі хто вам не подобається - ПОЛІЩУКИ.
санітар Показати IP 10 Грудня 2020 09:47
Шацький парк треба віддати в руки свідомого керівника, а не легковажної дівчинки з менталітетом пятикласниці. Якщо не сказати більше.
турбо режим до санітар Показати IP 10 Грудня 2020 11:47
какому нибудь бедному слуге для наведения порядка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus