USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Привітному просять кошти на завершення ремонту амбулаторії

30 Листопада 2019 09:00
У селі Привітне, що в одноіменній об’єднаній громаді Локачинського району, за кошти Світового банку відремонтували медичну амбулаторію. Але роботи до кінця так і не довели, бо немає грошей.

Медичний заклад відвідав народний депутат України Вячеслав Рубльов.

Утеплене ззовні приміщення, вимощена бруківкою територія, новенька котельня, світлі відремонтовані кабінети та навіть квартира для медика – за два останні роки привітненська амбулаторія змінилась до невпізнаваності. Медики чекають завершення ремонтних робіт та нового обладнання. Щоправда, як скоро це відбудеться – не знають.
За словами завідувача медичного закладу Давида Дуди, фірма, яка проводила ремонтні роботи, все робила власним коштом, попри те, що гроші на ремонт амбулаторії передбачені в проєкті Світового банку.

«Цій фірмі за нашу амбулаторію винні ще 4 мільйони гривень», - уточнює Давид Дуда.

У нього тут все розплановане: є кабінет для проведення аналізів, кабінет для стоматолога. Планує віддати частинку приміщення і для аптечного пункту. Каже: не дочекаються, коли в їхній ОТГ на повну запрацює цей медзаклад.
«Ми звертаємося до народного депутата, щоби він по можливості прискорив процес щодо завершення ремонту нашої амбулаторії», - каже завідувач медзкладу.

Ще один клопіт місцевих медиків – теплопостачання. Кілька днів тому їм власноруч довелося заготовляти дрова для опалення амбулаторії. Загалом медики заготовили 4 машини дров. Привітненці ж додають: почувши про те, що амбулаторія без пального, голова їхньої громади запропонував людям «скинутися» на опалення медичного закладу, і вже на тижні медики та депутати ОТГ повинні ходити селом та збирати гроші на брикет для амбулаторії.

«Цими днями в області будуть розподіляти кошти субвенції з державного бюджету. В тому числі тут будуть кошти і на підтримку медицини, які надійдуть у вашу ОТГ. І якщо голова громади розуміє важливість вашої амбулаторії для жителів, то, переконаний, він знайде кошти для забезпечення її паливом, - каже Вячеслав Рубльов. – Завдання голови ОТГ – шукати кошти на потреби громади, а не змушувати платити самих жителів».

Народний депутат додає: за кошти Світового банку на Волині ремонтують 32 амбулаторії, які мають бути здані під ключ до кінця року, але через те, що кошти надходять з перебоями, завершення робіт та прийом об’єктів в експлуатацію затримується.

«До мене як народного депутата вже надійшло звернення від медиків Привітного, очікую лист від підрядника з деталями щодо проведених ремонтних робіт та з сумою заборгованості, і за результатами буду звертатись в Міністерство фінансів та до чиновників Волинської облдержадміністрації. Ми маємо з’ясувати, на якому етапі відбувається затримка цих коштів», - підкреслив Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
директор школи Показати IP 30 Листопада 2019 12:42
за 9 млн. ремонт і не хватило грошей? ви жартуєте???? це 360 тисяч $ , або 10 квартир у Луцьку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus