USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У психлікарні на Волині пацієнтів прив'язують до ліжка

23 Жовтня 2018 08:00
Монітори Департаменту реалізації національного превентивного механізму виявили низку порушень, серед яких протиправне застосування фізичного обмеження.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Пацієнти Волинської обласної психіатричної лікарні № 2 селища Олика розповіли, що їх прив’язують до ліжок. При цьому у лікарні відсутні журнали і протоколи щодо застосування фізичної фіксації. Монітори спілкувались з пацієнтами відділення №3 для чоловіків і відділенні №2 для застосування примусових заходів медичного характеру з посиленим наглядом.

Під час перевірки встановили низку порушень: створені неналежні умови утримання пацієнтів, у лікарні бракує лікарів-психіатрів, записи до журналу обліку процедур, листків призначень вчасно не вносять, у деяких медичних картках пацієнтів, які госпіталізовані у добровільному порядку до 2018 року, відсутня згода на лікування.

Будівля закладу перебуває в аварійному стані і потребує капітального ремонту, зокрема, покрівля. А оскільки заклад розміщено в історичному та архітектурному комплексі – замку Радзівіллів, він не підлягає реконструкції. Тому доцільно було збудувати нове приміщення, де б розміщувався спеціальний заклад для надання психіатричної допомоги.

Прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини обіцяє направити звіти за результатами візитів до психлікарень з рекомендаціями керівництву Волинської облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
! Показати IP 23 Жовтня 2018 08:42
То закрийте ту лікарню а психічно хворих випустіть. Може серед них є наслідувач керченського рослякова? Мене взагалі дивує, як ме нижи ще працюють в Україні, особливо працівники психлікарень та служби ЕМД? Зато перевірку влаштувати і направити відповідний звіт - охочих багато. А чи не здається, що зало фіга в нас тих перевіряючих? Перевіряйте медзаклади вищого рівня, де персонал має можливість заробити поверх зарплати! А то психлікарні, ФАПи, амбулаторії, ЦРЛ....
таксист Показати IP 23 Жовтня 2018 08:54
сер ви не праві головлікар з медперсоналом давно повинні збудувати нову лікарню якщо хочуть працювати а збпп хто небудь пропіариться при відкритті
я Показати IP 23 Жовтня 2018 14:23
"лікарів не хватає" написанов в статті, а чому, а тому що за таку зарплату як у лікаря, медсестри, санітара скоро там будуть працювати лише ті самі пацієнти які себе вважають "наполеонами, гітлерами, генералами" а персонал звільняється. Молоді на таки посади і такі зарплати не іде, а працюють там у більшості пенсіонери та ті кому до пенсії не далеко і на інших роботах вони з таким віком нікому не потрібні.
Воланд Показати IP 24 Жовтня 2018 09:27
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0570-16 Прошу моралістів ознайомитись з наказом МОЗ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus