USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

У Путіна немає кінцевої мети у війні проти України, – директор ЦРУ

11 Березня 2022 14:21
Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс припустив, що президент Російської Федерації Володимир Путін не має кінцевої мети у війні проти України.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на ABC News, про це Бернс сказав на засіданні Комітету Сенату США з питань розвідки.

Зокрема, як зазначив Бернс, Путін продовжує погоджуватись на переговори з Україною щодо урегулювання з тактичних причин, оскільки він «не має стійкої кінцевої мети» свого вторгнення.

«Зважаючи на репутацію Путіна, зважаючи на те, що він ненавидить діяти, як вважає, з позиції слабкості, що має визнавати або сприймати помилки, продовжувати війну – це напевно ризикована справа для нього», – сказав Бернс.

Також директор ЦРУ заявив, що Путін перетворює Росію на «пропагандистську бульбашку».

«Я не вірю, що він може відгородити росіян на невизначений термін від правди, особливо, коли реальність починає «проколювати цю бульбашку». Зростає кількість реальних даних про вбитих і поранених, які надходять у домівки. Реальність економічних наслідків для звичайних росіян... Реальність жахливих кадрів лікарень і шкіл, які зазнають бомбардувань в Україні, а також велика кількість жертв серед цивільного населення. Я не думаю, що він може приховати правду на невизначений термін», – наголосив Бернс.

Водночас він вказав на необхідність зосередити увагу на потенційному застосуванні Росією хімічної зброї і під виглядом «операції під чужим прапором», і напряму.

«Це те, що, як усі ви дуже добре знаєте, є частиною російської «методички». Вони застосовували це озброєння проти власних громадян. Вони щонайменше спонукали до застосування хімічної зброї у Сирії та інших місцях. Тож це те, що ми серйозно сприймаємо», – наголосив директор ЦРУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus