USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Раді не підтримали законопроєкт про легалізацію зброї

4 Березня 2021 16:01
Рада не підтримала у першому читанні законопроєкт про обіг цивільної вогнепальної зброї і боєприпасів до неї.

За документ проголосували тільки 88 депутатів з 226, повідомляє УНІАН.

Також депутати не підтримали повернення проєкту на доопрацювання.

Крім того, відхилено було також пов’язаний законопроєкт № 4336 про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України «Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї». Ним пропонувалося встановити такі категорії цивільної вогнепальної зброї: А – автоматична вогнепальна зброя; В – гладкоствольна короткоствольна вогнепальна зброя (травматична); С – короткоствольна вогнепальна зброя; D – довгоствольна вогнепальна гладкоствольна зброя; Е – довгоствольна вогнепальна нарізна і комбінована вогнепальна зброя.

За аналогією з посвідченням водія, пропонувалося запровадити посвідчення власника зброї, у якому зазначаються категорії зброї, яку може набути власник такого посвідчення, а також техпаспорт зброї.

Право на отримання посвідчення мали б дієздатні громадяни України, які не мають медичних протипоказань, судимості, не притягалися до адміністративної відповідальності протягом останнього року.

Також пропонувалося запровадити Єдиний державний реєстр цивільної зброї, обов’язкове страхування цивільної відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна третій особі або її майну внаслідок володіння, зберігання чи використання зброї і курси щодо поводження зі зброєю.

Нагадаємо, в Україні через корупційну схему розформували всі підрозділи поліції з контролю над обігом зброї, перевірять особові справи усіх власників зброї на законність отримання дозволу. Через розформування дозвільної служби в Україні призупинили видачу та оформлення дозволів на зброю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 4 Березня 2021 16:30
хватає того дурдома, що є зараз
Народна прокуратура Показати IP 4 Березня 2021 16:50
Раніше був противником надання дозволів на короткоствольну зброю усім громадянам, але після подій останніх років, коли різна нечисть себе понагороджувала тисячами стволів, а людям володіти зброєю забороняє, вважаю, що усі законослухняні люди повинні мати право на таку зброю
1 до Народна прокуратура Показати IP 4 Березня 2021 19:37
Такій "законослухняній" нечисті зброя протипоказана, бо в перший же день або сусіда, або жінку, або випадкову людину ...
буба до 1 Показати IP 4 Березня 2021 20:02
Чомусь з гладкоствольним не бiгають по сусiдах. З короткоствольним почнуть?
буба Показати IP 4 Березня 2021 17:17
Бояться за власнi життя?
Дайте до буба Показати IP 4 Березня 2021 19:38
Дайте нам зброю, і в нас буде як в Америці ... Дикий Захід на років сто вперед гарантовано!
буба до Дайте Показати IP 4 Березня 2021 19:57
бiльше нiж в ДТП щодня будуть класти?
А? до буба Показати IP 4 Березня 2021 19:48
А чого їм боятися? Ти й з зброєю будеш на дивані повітря портити, біль нічого не зможеш.
Анонім до А? Показати IP 4 Березня 2021 19:55
a я про що :)))
Корд Показати IP 4 Березня 2021 19:07
Дайте цим недо... ще зброю...
Анонім до Корд Показати IP 4 Березня 2021 19:47
нiби купити пукалку було колись проблемою.)))
123 Показати IP 5 Березня 2021 08:46
Все правильно. не потрібно людям вогнепальну зброю. купити її проста людина не зможея. ціна буде велика. а закон зможе тільки легалізувати зброю для злочинців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus